Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μια σφαίρα στο κεφάλι εκτέλεσαν τον διαβόητο Ρώσο εθνικιστή Ιγκόρ Μανγκούσεφ

Με μια σφαίρα στο κεφάλι εκτέλεσαν τον διαβόητο Ρώσο εθνικιστή Ιγκόρ Μανγκούσεφ

«Θα κάψουμε τα σπίτια σας, θα σκοτώσουμε τις οικογένειες σας, θα πάρουμε τα παιδιά σας και θα τα μεγαλώσουμε σαν Ρώσους», είχε υποσχεθεί.

Ο διαβόητος Ρώσος μισθοφόρος,  Ιγκόρ Μανγκούσεφ, πέθανε στο νοσοκομείο, αφού είχε πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση στο κεφάλι.

Η γυναίκα του Τατιάνα Αζάρεβιτς έκανε λόγο για εκτέλεση, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου σε σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή του Λουχάνσκ, γράφει το BBC.

Βίος και… βία

Υπερεθνικιστής από τα μικράτα του,  ο Μανγκούσεφ ξεπετάχθηκε από ένα νεοναζιστικό κίνημα και υπήρξε συνιδρυτής της μισθοφορικής ομάδας Yenot.

Παρότι ιατρός στο επάγγελμα, έγινε γνωστός ως στρατηγικός αναλυτής και μετρ της παραπληροφόρησης για λογαριασμό του ιδρυτή της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Συνήθιζε μάλιστα να λέει ότι η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τους ανθρώπους, αλλά με την ιδέα της Ουκρανίας σαν «αντι-ρωσικό» κράτος, και ότι δεν είχε σημασία πόσοι πολίτες της έπρεπε να σκοτωθούν, αρκεί να διασφαλιστεί η ρωσική υπεροχή και ασφάλεια.

Πληροφορίες από ρωσικές πηγές αναφέρουν τον Μανγκούσεφ ως πράκτορα της FSB με πλούσια δράση στο στον Λίβανο και τη Λιβύη, πριν αναλάβει τη διοίκηση μονάδας στην περιοχή του Λουχάνσκ και της διμοιρίας «αντι-drone» του ρωσικού στρατού στον τελευταίο ρωσικό πόλεμο στα ουκρανικά εδάφη.

«Κύπελλο από κρανίο»

Η φήμη του «απογειώθηκε» τον περασμένο Αύγουστο όταν εμφανίστηκε σε stand up παράσταση να κραδαίνει ένα κρανίο, το οποίο έλεγε πως ανήκε σε Ουκρανό στρατιώτη  του Τάγματος Αζόφ που σκοτώθηκε στη Μαριούπολη.

«Θα φτιάξουμε κύπελλο από αυτό», είχε πει τότε, κερδίζοντας το προσωνύμιο «ο βασανιστής κρανίων».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024