Κάστρο 2.200 ετών στην Γκαζιαντέπ δεν κατάφερε να επιβιώσει από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που είχε επίκεντρο στη συγκεκριμένη περιοχή στην Τουρκία. Ο σεισμός έχει προκαλέσει την κατάρρευση τουλάχιστον 1.700 κτιρίων σε 10 τουρκικές πόλεις, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Συρία.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον 284 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία και τουλάχιστον 2.300 είναι οι τραυματίες, με βάση όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.
Στη Συρία τουλάχιστον 237 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 639 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Δηλαδή, με βάση τους υπολογισμούς του CNN, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 521.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί αφού δεκάδες είναι οι σοβαρά τραυματίες, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων.
Search and rescue efforts underway to reach survivors of a series of powerful earthquakes that hit southern Türkiye early Monday that was also felt in several countries https://t.co/W2Tnnro8R6pic.twitter.com/sA6kSLYhee
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.