Κτηνοτρόφοι: Πλήγμα οι ελληνοποιήσεις γάλακτος – Κινδυνεύει η κτηνοτροφία
Την ψηφιοποίηση των ελέγχων διακίνησης γάλακτος ζητούν οι κτηνοτρόφοι
Την εφαρμογή σε όλη την ελληνική επικράτεια συστήματος ψηφιοποίησης των ελέγχων διακίνησης γάλακτος ζητούν κτηνοτρόφοι με επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.
Συγκεκριμένα, οι κτηνοτροφικές οργανώσεις που συνυπογράφουν την επιστολή (ΣΕΚ, ΠΕΚ, Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής) αναφέρουν τα τρία πιο σημαντικά θέματα, που ταλαιπωρούν την ελληνική κτηνοτροφία.
Διαβάστε επίσης: Κτηνοτροφία: Πήρε ΦΕΚ η ενίσχυση των κτηνοτρόφων – Τα ποσά ανά κλάδο
Το πιο σημαντικό ίσως θέμα που «καίει» την ελληνική κτηνοτροφία είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγωγών γάλακτος που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της συνολικής κατανάλωσης αλλά και μεγάλη πληγή για τον κλάδο αφού «πολλές φορές αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται για τη νοθεία ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της χώρας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν δεν περιοριστούν οι ελληνοποιήσεις και οι νοθεύσεις, διακινδυνεύουμε το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας», τονίζουν.

Επίσης, η έλλειψη ψηφιοποίησης των ισοζυγίων γάλακτος δημιουργεί συνθήκες χειραγώγησης των αδύναμων μερών της αλυσίδας, δηλαδή των Ελλήνων κτηνοτρόφων, ενώ η αναγκαιότητα για τακτική πληκτρολόγηση/ενημέρωση του ΑΡΤΕΜΙΣ, για τη συμφωνία ισοζυγίων κάθε παραγωγού, προβληματίζει και επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους.
«Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα είναι ενήμερος για τα ανωτέρω προβλήματα του κλάδου μας και έχει υλοποιήσει το ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK, που δούλευε πιλοτικά με απόλυτη επιτυχία στη Θεσσαλία για 2 χρόνια, μέχρι που το σταματήσατε. Το ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0/AGRITRACK έχει αποδείξει ότι μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες και να συμβάλει στην καταπολέμηση των προβλημάτων αλλά και να βελτιωθεί, όπου στην εφαρμογή του διαπιστώνονται ατέλειες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εξάπλωσης του συστήματος, για να επωφεληθεί η ελληνική κτηνοτροφία», σημειώνουν οι κτηνοτροφικοί φορείς στην επιστολή τους.
Παρά όμως τις δεσμεύσεις, ότι το σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα ή ήδη εφαρμόζεται, ακόμα – όπως υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι – δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, γεγνός που προκαλεί την αγανάκτησή τους «ειδικά όταν ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι διατεθειμένος να καλύψει το κόστος υλοποίησης από το δικό μας παρακράτημα. Επομένως, δεν καταλαβαίνουμε, τι εμποδίζει την εφαρμογή στο σύνολο της χώρας ενός δοκιμασμένου ελληνικού συστήματος, του οποίου τη λειτουργία υποστηρίζουν όλοι στα λόγια και το οποίο θα δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο μας εδώ και πολλά χρόνια;», λένε χαρακτηριστικά.
Οι κτηνοτροφικοί φορείς απαιτούν την άμεση εφαρμογή του δοκιμασμένου συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0/AGRITRACK, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442