Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: «Πολύ επικίνδυνος» ο τρόπος που προσεγγίζει ο Πούτιν το θέμα των πυρηνικών

Μπάιντεν: «Πολύ επικίνδυνος» ο τρόπος που προσεγγίζει ο Πούτιν το θέμα των πυρηνικών

«Γιατί μιλάει συνέχεια γι' αυτό;» ρώτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στη «δυνατότητα χρήσης πυρηνικού όπλου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τη διαβεβαίωση που έκανε ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Πέμπτη, όταν είπε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Πολύ επικίνδυνος»

«Αν δεν έχει καμιά (τέτοια) πρόθεση, γιατί μιλάει συνέχεια γι’ αυτό; Γιατί μιλάει για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικού όπλου;» ρώτησε ρητορικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NewsNation (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Δείτε ακόμα – Ζαχάροβα: Η ακτινοβολία δεν έχει σύνορα – «Μη αναστρέψιμες» οι συνέπειες της βρόμικης βόμβας

Για τον κ. Μπάιντεν, είναι «πολύ επικίνδυνος» ο τρόπος με τον οποίο ο ρώσος πρόεδρος «προσεγγίζει» το ζήτημα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Προειδοποίηση

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει προχθές Τετάρτη πως η Ρωσία θα κάνει ένα «πολύ σοβαρό λάθος» σε περίπτωση που αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, σε μια ακόμα προειδοποίηση προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενάντια σε μια κλιμάκωση της σύρραξης που ήδη κρατάει μήνες.

«Πέρασα πολύ χρόνο σήμερα να μιλάω γι’ αυτό», είπε, ερωτηθείς σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας, και συμπλήρωσε: «Ας πούμε απλώς πως η Ρωσία θα κάνει ένα απίστευτα σοβαρό λάθος αν χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024