ΔΕΗ: Με 5,26% η Covalis στο μετοχικό κεφάλαιο της δημόσιας εταιρείας
Πώς έχτισε τη θέση της η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων
Στο 5,26% ανέβασε το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ η εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Covalis Capital LLP.
Διαβάστε επίσης: Deal ΔΕΗ-ΔΕΠΑ με ιδιώτη για νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναρτήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «η εταιρεία με την επωνυμία Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (εφεξής: η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι – σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και σύμφωνα με σχετική γνωστοποίηση που έλαβε στις 20.10.2022 από την εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Covalis Capital LLP καθώς και τον απώτατο ελέγχοντα αυτής, κ. Zilvinas Mecelis – επενδυτικά κεφάλαια, κανένα εκ των οποίων δεν υπερβαίνει μεμονωμένα το ελάχιστο όριο του 5%, που τελούν υπό τη διαχείριση της Covalis Capital LLP απέκτησαν στις 17.10.2022: (α) 402.504 δικαιώματα ψήφου (ή 0,10%) που ενσωματώνονται σε μετοχές και
(β) 19.722.840 δικαιώματα ψήφου (ή 5,16%) προερχόμενα από σύναψη χρηματοοικονομικών συμβάσεων επί διαφορών (contracts for differences – CFDs), με διακανονισμό σε μετρητά, (άρθρο 11 παρ. 1 (β) του Ν. 3556/2007, ήτοι μέσω της σύναψης χρηματοπιστωτικού μέσου που δεν παρέχει μεν δικαίωμα απόκτησης μετοχών της Εταιρείας, αλλά έχει αντίστοιχη οικονομική επίπτωση). Ως εκ τούτου η συνολική συμμετοχή της Covalis Capital LLP καθώς και του απώτατου ελέγχοντα κ. Zilvinas Mecelis διαμορφώθηκε συνολικώς στα 20.125.344 (ή 5,26%) δικαιώματα ψήφου της ΔΕΗ Α.Ε. (ήτοι, το άθροισμα των δικαιωμάτων ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές και των δικαιωμάτων ψήφου που προέρχονται από χρηματοπιστωτικά μέσα).
Απώτατος ελέγχων της εταιρείας διαχείρισης Covalis Capital LLP, μέσω αλυσίδας ελεγχόμενων επιχειρήσεων (IGE Investments Limited, Covalis Capital GP Limited, Covalis Capital LP, Covalis Capital (Cayman) Limited, Covalis Capital (UK) Limited), οι οποίες όρισαν την Covalis Capital LLP ως εκπρόσωπο προκειμένου να προβεί στην απαιτούμενη γνωστοποίηση, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 4 της απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Κ. υπ’ αριθμ. 1/434/3.7.2007, είναι ο κ. Zilvinas Mecelis.»
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες
- «Ο ατζέντης του Μίλερ-ΜακΙντάιρ έρχεται στην Ελλάδα»
- Μαξίμου gate: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές
- Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί
- Athens Features in Time Out’s 2026 Ranking
- Ο Λαπόρτα φέρνει αύξηση μπάτζετ και… μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα: Πάει για διπλό… χτύπημα με Ράιτ και Τάις
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442