Ιταλία: «Η Μελόνι θα μας δώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης», λέει ο Μπερλουσκόνι – Αναθέρμανση σχέσεων με τον Πούτιν;
Μέρος του Τύπου στην Ιταλία γράφει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε πως αναθέρμανε τις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος του έστειλε ένα μπουκάλι βότκας - Τι απάντησε ο Καβαλιέρε
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι η Τζόρτζια Μελόνι δέχθηκε να συναινέσει στην επιλογή τής Ελιζαμπέτα Καζελάτι – πρώην προέδρου της Γερουσίας – ως νέας υπουργού Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο Καβαλιέρε αναφέρθηκε στα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, τα οποία πρόκειται να υπουργοποιηθούν.
Διαβάστε επίσης: Με πρόεδρο τον «κήρυκα» του φασιστικού χαιρετισμού η ιταλική Γερουσία
Σύμφωνα με την δήλωσή του, ο Αντόνιο Ταϊάνι θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, η Άννα Μαρία Μπερνίνι το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, ο Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν το υπουργείο Περιβάλλοντος και η Τζόρτζια Σακάνι Γιότι το υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δώρο βότκα από τον Πούτιν;
Μέρος του ιταλικού Τύπου, τέλος, γράφει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε πως αναθέρμανε τις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος του έστειλε ένα μπουκάλι βότκας.
Το κόμμα του μεγιστάνα και πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, όμως, αποσαφήνισε ότι «πρόκειται για παλαιότερη ιστορία».
Σύμβουλος της Μελόνι ο Καβαλιέρε
«Θα είμαι σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι, μου το ζήτησε η ίδια», δήλωσε επίσης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσερχόμενος, το μεσημέρι, στην ιταλική Γερουσία.
«Η Μελόνι ήταν ικανή σε όσα έκανε και θα είναι το ίδιο ικανή και ως πρωθυπουργός. Εμείς ζητήσαμε για την Φόρτσα Ιτάλια ίση μεταχείριση με την Λέγκα», πρόσθεσε ο «μίστερ τιβί».
Είναι προφανές ότι μετά την χθεσινοβραδυνή συνάντηση της προέδρου των Αδελφών της Ιταλίας με τον Μπερλουσκόνι, οι τόνοι της αντιπαράθεσης έχουν πέσει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, μάλιστα, οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, με τα κόμματα είναι πιθανό να αρχίσουν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Θα αφαιρεθεί φωτογραφία του Μουσολίνι από υπουργείο
Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, τέλος, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να αφαιρεθεί, από τους διαδρόμους του, η φωτογραφία του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος είχε αναλάβει και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκειο το 1932.
Στόχος της απόφασης – η οποία, πάντως, δεν βρίσκει σύμφωνο τον νέο πρόεδρο της Γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα – είναι να αποφευχθούν νέες πολεμικές και εντάσεις.
Την συγκεκριμένη παρέμβαση ζήτησε πρώτος ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κεντροαριστερός πρώην υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και πρώην γραμματέας της ιταλικής κεντραριστεράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442