Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Γάτος έσωσε 42χρονη γυναίκα που έπαθε καρδιακή προσβολή

Βρετανία: Γάτος έσωσε 42χρονη γυναίκα που έπαθε καρδιακή προσβολή

Η Σαμ, μια 42χρονη γυναίκα από το Νότιγχαμ, σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του γάτου της. Είχε πάθει καρδιακή προσβολή στον ύπνο της.

Γάτος έσωσε τη ζωή της 42χρονης Σαμ Φέλστιντ στη Βρετανία όταν την ξύπνησε ενώ είχε πάθει καρδιακή προσβολή. Όπως αναφέρει το BBC, το περιστατικό έγινε στις 8 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, η Σαμ είχε ξαπλώσει και γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα ο επτάχρονος γάτος της, Μπίλι την ξύπνησε πηδώντας πάνω της, νιαουρίζοντας δυνατά.

«Όταν έπεσα για ύπνο, ένιωθα μια χαρά. Μάλιστα, είχα βγάλει βόλτα και τα σκυλιά μου, δεν ένιωθα άρρωστη ούτε πονούσα πουθενά», δήλωσε η Σαμ.

Όταν, όμως, την ξύπνησε ο γάτος της, συνειδητοποίησε ότι ήταν κάθιδρη και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Αμέσως κατάλαβε ότι χρειάζεται βοήθεια και ειδοποίησε τη μητέρα της, η οποία έσπευσε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. «Οι γιατροί είπαν ότι έκανα πολύ καλά που έφτασα εγκαίρως στο νοσοκομείο», τόνισε η 42χρονη.

Πριν να πάει στο νοσοκομείο, ο Μπίλι δεν την άφησε στιγμή μόνη της. «Είναι πολύ έξυπνος. Δεν έφυγε ούτε λεπτό από κοντά μου», είπε χαρακτηριστικά η Σαμ.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Σαμ

Δεν ήταν τυχαία η παρέμβαση του γάτου

Η ειδικός στη συμπεριφορά των αιλουροειδών, Λούσι Χόιλ πιστεύει ότι η παρέμβαση του γάτου δεν ήταν τυχαία. Θεωρεί ότι κάποιες αλλαγές που παρατήρησε στην αγαπημένη του Σαμ του, όπως η εφίδρωση, περίεργες κινήσεις ή ήχοι, τον ώθησαν να αναλάβει δράση.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα της έσωσε τη ζωή, γιατί χάρη σε εκείνον αναζήτησε ιατρική βοήθεια. Δεν μπορώ όμως να πω ότι το έκανε σκόπιμα. Απλά, ήταν η αντίδρασή του στην κατάσταση», διευκρίνισε στο BBC.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024