Δήμος Πεντέλης: Στόχος η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος
Να αξιοποιήσει το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» και να αναβαθμίσει ενεργειακά τα ενεργοβόρα κτίρια επιδιώκει ο Δήμος Πεντέλης με τις μελέτες προς χρηματοδότηση που ετοίμασε.
Ο Δήμος Πεντέλης ετοίμασε μελέτες ώστε να επιτύχει την χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» αναβαθμίζοντας κτίρια που θεωρούνται ενεργειακά κοστοβόρα.
Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά όπως υποστηρίζει, έχει έτοιμες δύο μελέτες για τα δυο ενεργοβόρα κτήρια του Δήμου, το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ενώ έχει δρομολογήσει μια ακόμα μελέτη για άλλα τρία δημοτικά κτήρια και ετοιμάζει το φάκελο για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία του δήμου.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.