Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έργα, όχι λόγια!

Έργα, όχι λόγια!

Αύριο θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της τρίτης κατά σειρά πανδημικής σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά θα μπουν σε τάξεις των 25 και πλέον ατόμων χωρίς υποχρεωτικά τεστ και χωρίς μάσκες. Μια επίφαση κανονικότητας, η οποία δημιουργεί τεράστια ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, όπως η ίδια σημείωσε σε σχετική ανάρτησή της, η υπουργός Παιδείας εγκαινίασε στις αρχές της εβδομάδας τις νέες εγκαταστάσεις νηπιαγωγείου και δημοτικού μεγάλου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Φροντίζοντας να επισυνάψει και φωτογραφίες, η υπουργός έκλεισε την ανάρτησή της ευχόμενη καλή σχολική χρονιά. Και ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι προκειμένου (μεταξύ άλλων) να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνύπαρξη του ιού της γρίπης και του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 32.757 Ελληνες.

Καλά κάνει και ανησυχεί ο κ. Πλεύρης! Ομως θα έκανε πολύ καλύτερα αν συνειδητοποιούσε ότι βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να λύνει τα προβλήματα και όχι να εκφράζει την ανησυχία του για αυτά. Και η κυρία Κεραμέως αντί να διαφημίζει διά της παρουσίας της ακριβά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα όφειλε να επενδύει τον χρόνο της φροντίζοντας να έχουν μια καλή σχολική χρονιά όλα τα παιδιά και κυρίως τα παιδιά των δημόσιων σχολείων.

Αύριο θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της τρίτης κατά σειρά πανδημικής σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά θα μπουν σε τάξεις των 25 και πλέον ατόμων χωρίς υποχρεωτικά τεστ και χωρίς μάσκες. Μια επίφαση κανονικότητας, η οποία δημιουργεί τεράστια ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Και όμως, θα ήταν πολύ απλό να αρθεί η ανησυχία αν οι δύο υπουργοί είχαν προβλέψει να συνεργαστούν προκειμένου να εφοδιαστούν όλες οι σχολικές μονάδες με τα κατάλληλα φίλτρα καθαρισμού του αέρα. Φίλτρα που θα προφύλασσαν τα παιδιά και από τους δύο ιούς. Γιατί είναι βέβαιον ότι αν οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας είχαν προβεί στις απαιτούμενες μελέτες, θα είχαν διαπιστώσει πως το προλαμβάνειν είναι (όπως πάντα εξάλλου) καλύτερο του θεραπεύειν: το τίμημα της εγκατάστασης των φίλτρων θα ήταν μακράν χαμηλότερο από το τίμημα της ενδοοικογενειακής μετάδοσης δύο επικίνδυνων ιών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την κοινότητα και το σύστημα υγείας.

Μετάβαση στην κανονικότητα δεν μπορεί να σημαίνει «πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Απαιτείται δράση για να γίνει ομαλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Ισως οι πολιτικοί μας θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν από τον τεράστιο Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μετά τον εξαιρετικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδος ενάντια στην (πολύ καλή) Ουκρανία σημείωσε στα κοινωνικά δίκτυα: «The game is played. Not talked».

Έντυπη έκδοση Το Βήμα

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024