Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Η μισή χώρα έχει καλυφθεί από το νερό - Πάνω από 1.000 νεκροί και 33 εκατ. εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Πακιστάν: Η μισή χώρα έχει καλυφθεί από το νερό – Πάνω από 1.000 νεκροί και 33 εκατ. εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή στο Πακιστάν

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές βροχές των μουσώνων σε μεγάλο μέρος του Πακιστάν έχουν σκοτώσει σχεδόν 1.000 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει και εκτοπίσει χιλιάδες άλλους από τον Ιούνιο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», ο νέος απολογισμός των νεκρών ήρθε μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός, Shehbaz Sharif, ζήτησε διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες. Περισσότεροι από 33 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Βυθισμένο το μισό Πακιστάν

Σχεδόν το μισό Πακιστάν βρίσκεται κάτω από το νερό και η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες των μουσώνων, οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο και συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφές στο Πακιστάν.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών, στην τελευταία της έκθεση για τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ότι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικά που σχετίζονται με πλημμύρες από την Παρασκευή έως το Σάββατο. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών από τα μέσα Ιουνίου ανήλθε σε 982 και των τραυματιών σε 1.456.

Πολλά μέρη του Πακιστάν έχουν καταστεί απροσπέλαστα και οι διασώστες αγωνίζονται να απομακρύνουν χιλιάδες εγκλωβισμένους από τις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι επαρχίες Μπαλουχιστάν και Σιντ είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Καταστροφή

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν γέφυρες, δρόμους και ξενοδοχεία να βυθίζονται στο νερό και ανθρώπους να τρέχουν να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Ο στρατός έχει κληθεί για βοήθεια διάσωσης στην επαρχία.

Ο αναπληρωτής επίτροπος Σουάτ δήλωσε την Παρασκευή ότι δρόμοι που εκτείνονται σε μήκος 130 χιλιομέτρων έχουν υποστεί ζημιές και 15 γέφυρες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς καθώς η πλημμύρα προκάλεσε καταστροφές, ενώ περισσότερα από 100 σπίτια και τουλάχιστον 50 ξενοδοχεία και εστιατόρια έχουν, επίσης, καταστραφεί.

Δείτε φωτογραφίες

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024