Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πλημμύρες στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πλημμύρες στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν απευθύνει αίτημα για βοήθεια

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξαφνικές πλημμύρες στο κεντρικό Αφγανιστάν το τελευταίο 48ωρο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις καταστρέφουν χιλιάδες σπίτια και προκαλούν ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις.

Το Αφγανιστάν έχει πληγεί από μια σειρά από φυσικές καταστροφές φέτος, μεταξύ των οποίων είναι η ξηρασία και ισχυρός σεισμός που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν απευθύνει αίτημα για βοήθεια

«Είκοσι άνθρωποι είναι νεκροί, 35 έχουν τραυματιστεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Λόγκαρ», δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι, ο εκπρόσωπος της αρχής διαχείρισης καταστροφών του Αφγανιστάν.

Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα θύματα.

Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καταστροφών, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον περσινό Αύγουστο, απευθύνει αίτημα για βοήθεια.

«Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τις ισλαμικές χώρες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, να βοηθήσουν επειγόντως τα θύματα», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνείς υπηρεσίες αρωγής παρέχουν βοήθεια εδώ και μήνες, αλλά προειδοποιούν ότι χρειάζονται περισσότερη πρόσβαση και χρηματοδότηση για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο κατάλυμα ή σε καθαρό πόσιμο νερό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024