Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Ένα εκατομμύριο λογαριασμοί spam διαγράφονται κάθε μέρα - Θα μείνει ικανοποιημένος ο Μασκ;

Twitter: Ένα εκατομμύριο λογαριασμοί spam διαγράφονται κάθε μέρα – Θα μείνει ικανοποιημένος ο Μασκ;

Ο μεγιστάνας, επίδοξος αγοραστής της πλατφόρμας, θέλει «να νικήσει τα spam bots ή να πεθάνει προσπαθώντας».

Η Twitter Ιnc. ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές της διαγράφουν κάθε μέρα πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς που μεταδίδουν ανεπιθύμητες διαφημίσεις, μια κίνηση που ίσως καθησυχάσει τον Έλον Μασκ, o oποίος προειδοποίησε ότι δεν θα αγοράσει το αγαπημένο του μέσο αν δεν καταπολεμηθούν οι ψεύτικοι λογαριασμοί.

Στελέχη της Twitter πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου για το spam την Πέμπτη, λίγες εβδομάδες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceX δήλωσε ότι παγώνει την πρόταση εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων μέχρι να πειστεί ότι οι λογαριασμοί bot και spam αντιστοιχoύν σε λιγότερο από 5% των χρηστών της πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης: 

Προηγουμένως ο Μασκ είχε τουιτάρει ότι μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές του σε περίπτωση εξαγοράς του Twitter «είναι να νικήσει τα spam bots ή να πεθάνει προσπαθώντας».

Στην ενημέρωση, αναφέρει το Reuters, η Twitter επέμεινε ότι οι λογαριασμοί spam αντιστοιχούν σε λιγότερο από 5% των χρηστών που βλέπουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα, νούμερο που δεν έχει αλλάξει από το 2012, όταν η εταιρεία παρουσίασε στοιχεία ενόψει της εισόδου της στο χρηματιστήριο.

Οι ελεγκτές της εταιρείας εξέτασαν οι ίδιοι χιλιάδες τυχαίους λογαριασμούς και χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό δημόσιων και ιδιωτικών δεδομένων για να υπολογίσουν το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών και να αναφέρουν τα αποτελέσματα στους μετόχους, ανέφερε η Twitter.

Υποστήριξε δε ότι ο υπολογισμός έπρεπε να πραγματοποιηθεί από την ίδια την εταιρεία και όχι από ανεξάρτητη ομάδα επειδή απαιτούσε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Δεν διευκρίνισε πάντως αν οι πληροφορίες αυτές θα διατεθούν στον Μασκ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024