Η Twitter Ιnc. ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές της διαγράφουν κάθε μέρα πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς που μεταδίδουν ανεπιθύμητες διαφημίσεις, μια κίνηση που ίσως καθησυχάσει τον Έλον Μασκ, o oποίος προειδοποίησε ότι δεν θα αγοράσει το αγαπημένο του μέσο αν δεν καταπολεμηθούν οι ψεύτικοι λογαριασμοί.

Στελέχη της Twitter πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου για το spam την Πέμπτη, λίγες εβδομάδες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceX δήλωσε ότι παγώνει την πρόταση εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων μέχρι να πειστεί ότι οι λογαριασμοί bot και spam αντιστοιχoύν σε λιγότερο από 5% των χρηστών της πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης: 

Προηγουμένως ο Μασκ είχε τουιτάρει ότι μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές του σε περίπτωση εξαγοράς του Twitter «είναι να νικήσει τα spam bots ή να πεθάνει προσπαθώντας».

Στην ενημέρωση, αναφέρει το Reuters, η Twitter επέμεινε ότι οι λογαριασμοί spam αντιστοιχούν σε λιγότερο από 5% των χρηστών που βλέπουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα, νούμερο που δεν έχει αλλάξει από το 2012, όταν η εταιρεία παρουσίασε στοιχεία ενόψει της εισόδου της στο χρηματιστήριο.

Οι ελεγκτές της εταιρείας εξέτασαν οι ίδιοι χιλιάδες τυχαίους λογαριασμούς και χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό δημόσιων και ιδιωτικών δεδομένων για να υπολογίσουν το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών και να αναφέρουν τα αποτελέσματα στους μετόχους, ανέφερε η Twitter.

Υποστήριξε δε ότι ο υπολογισμός έπρεπε να πραγματοποιηθεί από την ίδια την εταιρεία και όχι από ανεξάρτητη ομάδα επειδή απαιτούσε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Δεν διευκρίνισε πάντως αν οι πληροφορίες αυτές θα διατεθούν στον Μασκ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr