Dyson: Μετά τις ηλεκτρικές σκούπες, ρομπότ για δουλειές του σπιτιού
Η εταιρεία παρουσίασε βίντεο με ρομπότ να μεταφέρουν πιάτα και φιάλες απορρυπαντικού.
Ρομπότ που βοηθούν στις οικιακές εργασίες είναι το φιλόδοξο νέο σχέδιο της βρετανικής Dyson, περισσότερο γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες της, τους ανεμιστήρες χωρίς φτερωτή και τους υπερηχητικούς στεγνωτήρες χεριών.
Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία κέντρου ρομποτικής στα εργαστήριά της Ουίλτσαϊρ, στο οποίο θα απασχολεί 250 ειδικούς της ρομποτικής.
Η Dyson, η οποία ιδρύθηκε στη Βρετανία αλλά έχει μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της στη Σιγκαπούρη, ανέφερε ότι οι μισοί από τους 2.000 εργαζομένους που προσλήφθηκαν φέτος είναι μηχανικοί, επιστήμονες ή προγραμματιστές. Η εταιρεία προσλαμβάνει επίσης ειδικούς στη μηχανική όραση, τη μηχανική μάθηση και τους αισθητήρες.
Η Dyson έδωσε μια πρώτη εικόνα για τα σχέδιά της σε βίντεο που προβλήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Φιλαδέλφεια.
Δείχνει ρομποτικούς βραχίονες να πιάνουν πιάτα, να μετακινούν ένα μπουκάλι απορρυπαντικού και να σηκώνουν ένα λούτρινο παιχνίδι από το πάτωμα.
Μένει να φανεί αν η επέκταση στα οικιακά ρομπότ θα δώσει νέες προοπτικές στην εταιρεία ή θα καταλήξει σε αποτυχία, όπως συνέβη το 2019 με την ακύρωση των σχεδίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πρόσφατα η Dyson λάνσαρε ακουστικά με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα (Dyson)
Πιο πρόσφατα παρουσίασε ακουστικά με ενσωματωμένη μάσκα καθαρισμού αέρα, η οποία πήρε μέτριες κριτικές και χαρακτηρίστηκε υπερβολικά αλλόκοτη από χρήστες του Διαδικτύου.
- Υεμένη: Συμφωνία ανταλλαγής πτωμάτων και αιχμαλώτων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές
- Βολιβία: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ορυχεία εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα
- Συρία: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ιορδανίας εναντίον κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών
- Ονδούρα: Η κυβέρνηση Τραμπ «συνεχάρη» τον εκλεκτό της νέο πρόεδρο της χώρας
- Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση νέου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και παρουσίαση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου
- Παναθηναϊκός: Στις 39.074 θέσεις η τελική χωρητικότητα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό
- Ονδούρα: Ο εκλεκτός του Τραμπ αναδεικνύεται πρόεδρος σε μια αμφισβητούμενη διαδικασία
- Ρεβεγιόν στα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442