Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Βρήκαμε ψύλλους στα άχυρα» - Το DNA νυχιών βοήθησε να βρεθεί ο δολοφόνος 35 χρόνια μετά

ΗΠΑ: «Βρήκαμε ψύλλους στα άχυρα» – Το DNA νυχιών βοήθησε να βρεθεί ο δολοφόνος 35 χρόνια μετά

Η υπόθεση της δολοφονίας μιας 79χρονης γυναίκας στις ΗΠΑ το 1988 λύθηκε σχεδόν 35 χρόνια μετά

Ένα προηγμένο τεστ DNA στα νύχια του θύματος οδήγησε στην ταυτοποίηση του δολοφόνου σχεδόν 35 χρόνια μετά. Ο δολοφόνος μιας 79χρονης γυναίκας το 1988 σε μια μικρή κοινότητα της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ βρέθηκε καθώς οι αρχές μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν την προηγμένη τεχνολογία για να φτάσουν στα ίχνη του.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η εύρεση των αποδεικτικών στοιχείων ήταν σαν να ανακαλύπτεις μια «ψύλλους στα άχυρα».

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο Τέρι Λερόι Μπράμπλε ήταν 32 ετών όταν επιτέθηκε σεξουαλικά, μαχαίρωσε και στραγγάλισε τη Λουσίλ Χούλτγκρεν μέσα στο σπίτι της, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκαλτ, Μπράιαν Καλινόφσκι, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Μπραμπλ ήταν άστεγος και καταγεγραμμένος σεξουαλικός δράστης όταν πέθανε το 2011 από φυσικά αίτια ενώ ζούσε κάτω από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο 99 στο Γκαλτ, είπε ο Καλινόφσκι.

Το DNA του Μπραμπλ, που συλλέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας καταδίκης για σεξουαλική επίθεση το 1992 στην κομητεία Σαν Χοακίν, ταίριαζε με DNA που βρέθηκε σε ξύσματα νυχιών που συλλέχθηκαν από το σώμα της Χούλτγκρεν, βοηθώντας τους ντετέκτιβ να λύσουν την υπόθεση της δολοφονίας της , δήλωσε η εισαγγελέας της κομητείας Σακραμέντο, Αν Μαρί Σούμπερτ.

Η Σούμπερτ είπε ότι το τεστ DNA έχει προχωρήσει τόσο πολύ που απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα γενετικού υλικού για να ληφθεί ένα προφίλ DNA.

Στις 23 Μαΐου 1988, δύο φίλοι που είχαν πάει στο σπίτι της Χούλτγκρεν για να την δουν αφού δεν πήγε στην εκκλησία την προηγούμενη μέρα τη βρήκαν νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της και κάλεσαν την αστυνομία, είπε ο Καλινόφσκι.

Μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, η 79χρονη ζούσε μόνη μετά τον θάνατο του συζύγου της τον προηγούμενο χρόνο, είπε ο Καλινόφσκι.

Ο ιατροδικαστής εκείνη την ώρα είπε ότι η Χούλτγκρεν είχε πεθάνει δύο έως πέντε ημέρες πριν ανακαλυφθεί το σώμα της και ότι η αιτία του θανάτου ήταν τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και στραγγαλισμός, είπε ο Καλινόφσκι.

«Χαίρομαι που η υπόθεση λύθηκε»

Η δολοφονία του Χούλτγκρεν ήταν η μοναδική δολοφονία στην πόλη των 25.000 ανθρώπων 30 μίλια νότια του Σακραμέντο, δήλωσαν οι αρχές.

Οι αρχές δήλωσαν ότι το κίνητρο της δολοφονίας του Χούλτγκρεν είναι ακόμα άγνωστο.

Ο μοναχογιός της Χούλτγκρεν ευχαρίστησε τις αρχές για το έργο τους.

«Χαίρομαι που γνωρίζω ότι η υπόθεση λύθηκε», ανέφερε: «Μακάρι ο δολοφόνος να ήταν ακόμα ζωντανός για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Μακάρι ο μεγαλύτερος αδερφός μου να ήταν ακόμα ζωντανός για να ακούσει ποιος ήταν ο δολοφόνος».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024