Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπους: Οργή στο Ιράκ για το... λεκτικό του ατόπημα - «Εφιάλτης που μαστίζει τη συνείδησή σας»

Μπους: Οργή στο Ιράκ για το… λεκτικό του ατόπημα – «Εφιάλτης που μαστίζει τη συνείδησή σας»

Γέλια στους αμερικανούς ακροατές του αλλά οργή στους ιρακινούς προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, με το λεκτικό του ατόπημα για την «αδικαιολόγητη και βάναυση» εισβολή στο... Ιράκ.

Ενα ενοχλητικό ολίσθημα από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) μπορεί να προκάλεσε το γέλιο στο αμερικανικό κοινό του, αλλά στο Ιράκ προκάλεσε την οργή των πολιτών.

«Βάναυση»

Σε ομιλία του προχθές Τετάρτη το απόγευμα στο Ντάλας σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Μπους χαρακτήρισε την εισβολή στο Ιράκ, την οποία ο ίδιος διέταξε, «αδικαιολόγητη και βάναυση» — πριν διορθώσει γρήγορα το γλωσσικό του ατόπημα.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισβολή στο Ιράκ το 2003 ανέτρεψε τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν και εγκαινίασε μια από τις πιο αιματηρές περιόδους στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, που σημαδεύτηκε από θρησκευτικούς πολέμους και την άνοδο των τζιχαντιστών.

Μεταξύ 2003 και 2011, όταν οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματά τους, περισσότεροι από 100.000 άμαχοι είχαν σκοτωθεί, σύμφωνα με τις αρχές του Ιράκ. Η εισβολή στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 4.500 Αμερικανούς.

Αλλά την Τετάρτη, ο Μπους μιλούσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το ίδρυμά του.

«Η απόφαση ενός ανθρώπου να εξαπολύσει μια εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ, εννοώ στην Ουκρανία», είπε σε ομιλία του, προκαλώντας γέλια στο κοινό.

«Τέλος πάντων — 75», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη δική του ηλικία, σε άλλο ένα ξέσπασμα γέλιου.

Οργή στους Ιρακινούς

Το βίντεο της γκάφας έχει γίνει από τότε viral στο Διαδίκτυο, με μια ανάρτηση στο Twitter να έχει προβληθεί περισσότερες από 14 εκατομμύρια φορές σε λιγότερο από μισή μέρα.

Επίσης, διαδόθηκε ευρέως από τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας οργή στους Ιρακινούς.

«Το φάντασμα της εισβολής και της καταστροφής του Ιράκ στοιχειώνει τον Μπους Τζούνιορ. Το υποσυνείδητό του τον εξέθεσε όταν κυρίευσε τη γλώσσα του», έγραψε στο Twitter ο ιρακινός δημοσιογράφος Ομάρ αλ Τζανάμπι.

«Ναι, είναι μια βάναυση και αδικαιολόγητη εισβολή που θα παραμείνει ο χειρότερος εφιάλτης σας», πρόσθεσε.

«Εφιάλτης ζωής»

Οι Ιρακινοί μπήκαν επίσης στο Facebook για να επικρίνουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Η στιγμή της αλήθειας έχει έρθει – η εισβολή στο Ιράκ είναι ένας εφιάλτης ζωής που μαστίζει τη συνείδησή σας», έγραψε ο Hamza Qusai.

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισβολή στο Ιράκ ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου 2003 μετά από κατηγορίες ότι το καθεστώς Σαντάμ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν βρέθηκε ποτέ κανένα.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024