Γερμανία: Βέβαιη ότι θα συμφωνήσει στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ η Τουρκία – «Να ληφθούν υπόψη τα επιχειρήματα της Άγκυρας»
Τι προέβλεψε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.
Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ αναμένει ότι η Τουρκία θα συγκατατεθεί τελικά στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ζητώντας ταυτόχρονα να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν τα τουρκικά επιχειρήματα.
«Θα εμπλουτίσει τη Συμμαχία»
«Η ένταξη δύο τόσο ισχυρών κρατών – μελών της ΕΕ στο ΝΑΤΟ θα εμπλουτίσει τη Συμμαχία και είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι και η Τουρκία μπορεί να πειστεί για αυτό», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν τα επιχειρήματα και οι ανησυχίες που έχει εκφράσει η ‘Αγκυρα.
Η υπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το εάν αυτό συνεπάγεται και γερμανικές παραχωρήσεις, καθώς ήδη η προηγούμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διακόψει εν μέρει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία μετά την εισβολή στη βόρεια Συρία το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυψέλη: Η 16χρονη είχε μαχαιρώσει ξανά συμμαθητές της – Υπό κατάληψη το σχολείο του συνέβη το περιστατικό
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Το μυστικό της νεότητας κρύβεται στη μαύρη σοκολάτα;
- Έρχεται η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία – Τυχεροί φορολογούμενοι κερδίζουν από 100.000 ευρώ
- Η «μάχη» του Ανδρουλάκη απέναντι στον «προϋπολογισμό των ανισοτήτων»
- Σχεδόν διπλάσιες οι δαπάνες για ψυχικές παθήσεις των παιδιών σε μια δεκαετία
- Συνταγή: Enchiladas με κοτόπουλο & πικάντικη σάλτσα
- Συζήτηση επί του σχεδίου του Νέου Κώδικα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ-Στην Βουλή σήμερα οι Δήμαρχοι της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 16.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/marc-sendra-martorell-vXR-_zOOsEA-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442