«Πρωταθλητής της Γης» από τον ΟΗΕ ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο
Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ αναγνώρισε την προσπάθεια του 95χρονου για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.
Το βραβείο του «Πρωταθλητή της Γης» από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP) έλαβε ο 95χρονος σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο, για τη δράση του για το περιβάλλον και την προστασία της φύσης.
Ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε ότι «οι επιτυχημένες περιβαλλοντικές ιστορίες πρέπει να μας γεμίζουν ελπίδα ότι η αλλαγή είναι δυνατή».
«Πριν από πενήντα χρόνια, οι φάλαινες βρίσκονταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης παγκοσμίως. Τότε οι άνθρωποι ενώθηκαν και τώρα υπάρχουν περισσότερες φάλαινες στη θάλασσα από όσες έχει δει ποτέ ο άνθρωπος», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα και πώς να τα λύσουμε. Το μόνο που μας λείπει είναι η κοινή δράση».
Από την πλευρά της, η εκτελεστική διευθύντρια του UNEP Ίνγκερ Άντερσεν δήλωσε ότι ο ΟΗΕ επέλεξε να βραβεύσει τον σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο λόγω της αφοσίωσής του στη φύση.
«Αν έχουμε πιθανότητες να αποτρέψουμε την καταστροφή του κλίματος και της βιοποικιλότητας και να καθαρίσουμε τα μολυσμένα οικοσυστήματα, είναι επειδή εκατομμύρια άνθρωποι ερωτευτήκαμε τον πλανήτη που απαθανατισε στα ντοκιμαντέρ και τα κείμενά του, με τη φωνή του», δήλωσε η Άντερσεν.
Ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο άρχισε να εργάζεται σε προγράμματα φυσικής ιστορίας τη δεκαετία του 1950 και οι εκπομπές του, οι οποίες γυρίστηκαν σε μακρινά μέρη του κόσμου, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι προειδοποιήσεις του για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη και στους ανθρώπους, έχουν γίνει πιο έντονες.
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442