Ουκρανία: Τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία «αυξάνονται ώρα με την ώρα», δηλώνει ο Μπλίνκεν
Αν ο Πούτιν καταφέρει τον στόχο του και ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας η ανθρωπιστική κρίση και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ενταθούν, προειδοποίησε ο αμερικανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ότι τα «εγκλήματα» της Ρωσίας στην Ουκρανία «αυξάνονται κάθε ώρα», με πλήγματα εναντίον νοσοκομείων, σχολείων και κατοικιών.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο στη Γενεύη, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι το όργανο αυτό θα πρέπει να στείλει «ένα αποφασιστικό και ενιαίο μήνυμα ότι ο Πούτιν πρέπει να σταματήσει, άνευ όρων» τον πόλεμο.
Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα πρέπει να αποβληθεί από το Συμβούλιο: «Μπορούμε δικαίως να αναρωτηθούμε αν σε μια χώρα μέλος του ΟΗΕ, που επιχειρεί να καταλάβει μια άλλη χώρα μέλος του ΟΗΕ, διαπράττοντας φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική οδύνη, θα πρέπει να της επιτραπεί να παραμείνει στους κόλπους του Συμβουλίου».
Αν ο Πούτιν καταφέρει τον στόχο του και ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας, η ανθρωπιστική κρίση και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ενταθούν, προειδοποίησε ο Μπλίνκεν.
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, πάντως, αναφέρθηκε και στην Κίνα – η οποία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μόσχα – υποστηρίζοντας ότι συνεχίζει να διαπράττει «γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» σε βάρος των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ.
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442