Στα 62 εκατ. ευρώ οι δράσεις καινοτομίας στον πρωτογενή – Ποιους αφορά
Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.
Με προϋπολογισμό 62 εκ. ευρώ προκηρύσσονται οι δράσεις συνεργασίας του ΠΑΑ για την προώθηση της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα.
Συγκεκριμένα, το ΥπΑΑΤ προχώρησε στην έκδοση της Πρόσκλησης για τη Δράση 2 των Υπομέτρων 16.1-16.2 «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των επιχειρησιακών ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» και 16.1-16.5 «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των συνεργασιών με σκοπό την προώθηση δράσεων οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» στο πλαίσιο του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης για τη Δράση 2 του Μέτρου 16 έχουν μόνο οι δικαιούχοι της Δράσης 1. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για τη Δράση 2 θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr), από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη Δράση 1.
Όσες Επιχειρησιακές Ομάδες είναι σε διαδικασία ένταξης στη Δράση 1, η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα ξεκινά την επομένη της ημερομηνίας της Απόφασης Ένταξης στη Δράση 1 και μέχρι δύο μήνες.
Να σημειωθεί ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησης στήριξης στο ΠΣΚΕ.
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Κίνα: Έτοιμη από καιρό για την κρίση
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)



























![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)






















![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442