Γερμανία – «Λογικό» κρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό το Ανώτατο Συμβούλιο Δεοντολογίας και Ηθικής
Τι αναφέρει η σημερινή απόφαση του συγκεκριμένου Συμβουλίου στη Γερμανία.
Λογική θεωρεί το Ανώτατο Συμβούλιο Δεοντολογίας και Ηθικής την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 «σε ουσιώδη τμήματα του πληθυσμού», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.
Πώς ψήφισαν τα μέλη του Συμβουλίου
Τα 20 από τα 24 μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης της υποχρέωσης εμβολιασμού από τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και σε άλλα «ουσιώδη» τμήματα του πληθυσμού στη Γερμανία, τονίζοντας ωστόσο ότι η υποχρέωση θα πρέπει να συνοδεύεται από περαιτέρω μέτρα, όπως την ελεύθερη – στο μέτρο του δυνατού – επιλογή του εμβολίου και την εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων για όλους. Συνιστάται επίσης να αποσταλούν προσωπικά ραντεβού στους πολίτες, να διασφαλισθεί αξιόπιστο μητρώο εμβολιασμών και να δίδονται σαφείς και κατανοητές πληροφορίες.

Σύμφωνα ακόμη με τη σημερινή ανακοίνωση, 13 από τα 20 μέλη, τα οποία τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υποστηρίζουν ότι πρέπει αυτός να αφορά όλους τους ενήλικες που μπορούν να εμβολιαστούν, ενώ τα υπόλοιπα επτά εκτιμούν ότι θα πρέπει η υποχρέωση να περιοριστεί μόνο σε όσους ενήλικες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Το Συμβούλιο τονίζει ακόμη ότι τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να μπούμε σε μια φάση ελέγχου της κατάστασης, αλλά σημειώνει ταυτόχρονα ότι η υποχρέωση εμβολιασμού συνιστά πάντα σημαντική βλάβη νομικά και ηθικά προστατευόμενων αγαθών. Μπορεί ωστόσο να δικαιολογηθεί μόνο εφόσον είναι σε θέση να μετριάσει ή να αποτρέψει σοβαρές αρνητικές συνέπειες πιθανών μελλοντικών πανδημικών κυμάτων, όπως υψηλή θνησιμότητα, μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού ή ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442