Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όμικρον - 14 νεκροί στη Βρετανία - «Παράθυρο» για νέα μέτρα

Όμικρον – 14 νεκροί στη Βρετανία – «Παράθυρο» για νέα μέτρα

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι δεν θα θέσει σε ισχύ νέους περιορισμούς στην Αγγλία πριν από τα Χριστούγεννα, όμως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να ενεργήσει μετά

Αυτή τη στιγμή 129 άνθρωποι νοσηλεύονται με την παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού και μέχρι στιγμής 14 έχουν καταλήξει, δήλωσε σήμερα στο Sky News η βρετανή υφυπουργός Υγείας Γκίλιαν Κίγκαν.

Η ίδια δήλωσε επίσης πως η βρετανική κυβέρνηση δεν θα διστάσει να εισαγάγει περαιτέρω περιορισμούς εξαιτίας της Covid-19, αν τα δεδομένα δείξουν πως είναι απαραίτητο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι δεν θα θέσει σε ισχύ νέους περιορισμούς στην Αγγλία πριν από τα Χριστούγεννα, όμως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να ενεργήσει μετά.

Βρετανία: Προς μερικό lockdown δύο εβδομάδων από τις 28 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times, σε λόκνταουν δύο εβδομάδων αρχής γενομένης από την επόμενη Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση με σκοπό να σπάσει την αλυσίδα της μετάδοσης της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Παρά τη γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων με τη νέα μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ειδικά στο Λονδίνο, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε χθες να αναβάλει για μετά τα Χριστούγεννα τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, τουλάχιστον για την Αγγλία – καθώς για τις υπόλοιπες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου λόγο έχουν και οι τοπικές αρχές.

Διαβάστε επίσης: Στο εργαστήριο Οξφόρδη και AstraZeneca για νέο εμβόλιο κατά της Όμικρον 

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου ο κ. Τζόνσον, θα περιμένει πρώτα να καταστούν σαφέστερα τα επιδημιολογικά στοιχεία και μετά θα αποφασίσει αν απαιτείται περαιτέρω δράση.

«Ωστόσο δεν θα αποκλείσουμε περαιτέρω παρεμβάσεις εάν πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά «ώρα με την ώρα» τα τελευταία στοιχεία.

Το σενάριο που φαίνεται να προκρίνεται κάνει λόγο για ένα σύντομο και μερικό lockdown δύο εβδομάδων, έως τις 11 Ιανουαρίου, με απαγόρευση συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, όπως ίσχυε έως και τον περασμένο Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι παμπ και εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους, αλλά και πάλι μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι και μόνο από δύο νοικοκυριά.

Βρετανοί λοιμωξιολόγοι δεν έκρυβαν την Τρίτη τη δυσαρέσκειά τους για τους δισταγμούς της κυβέρνησης να αποφασίσει νέα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας ότι «αν περιμένουμε για την Πρωτοχρονιά θα είναι πολύ αργά».

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024