Δευτέρα 18 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Ηλεία – Με κοροναϊό ο δήμαρχος Πηνειού – Κυκλοφορούσε ενώ νοσούσε – Τι λέει ο ίδιος

Ηλεία – Με κοροναϊό ο δήμαρχος Πηνειού – Κυκλοφορούσε ενώ νοσούσε – Τι λέει ο ίδιος

Επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΟΔΥ για καθυστερημένη ενημέρωση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο δήμαρχος Πηνειού στην Ηλεία, Ανδρέας Μαρίνος, μετά την συνάντησή του με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια, καθώς ο κ. Μαρίνος παραβρέθηκε σε εκδηλώσεις ενώ νοσούσε. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ιστοσελίδα best,gr, δέχεται σφοδρή κριτική, καθώς ενώ ήταν θετικός, συμμετείχε σε εκδηλώσεις και δεν τήρησε την υποχρεωτική καραντίνα.

Ο ίδιος, ωστόσο, επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΟΔΥ, αφού, όπως αναφέρει, δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στο οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου

Για ολιγωρία και ανευθυνότητα κατηγορεί τον  ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δεδομένου ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου στο οποίο υπεβλήθη οικειοθελώς.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία και αφού πληροφορήθηκε ότι ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Γαστούνη ανιχνεύθηκε θετικός στον κορoναιό,  υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήριο της περιοχής και ανέμενε το αποτέλεσμα την επομένη. Όπως του γνωστοποιήθηκε από το εργαστήριο «αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό δεν θα υπήρχε ειδοποίηση».

Την επομένη, ημέρα Σάββατο, ο δήμαρχος και αφού ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση και δίχως να έχει συμπτώματα , συνέχισε το πρόγραμμά του τηρώντας πάντα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος ενημερώθηκε τυχαία από καταστηματάρχη ότι υπάλληλός του καταστήματος εκλήθη στο ΑΤ Πηνειού για να καταθέσει «αν ο δήμαρχος βρισκόταν την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο κατάστημα, δεδομένου ότι είναι θετικός».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος τηρώντας ως στάση ζωής την ατομική ευθύνη και την συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου σε καραντίνα.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 18 Μαϊου 2026
Cookies