Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό - «Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο του Βόλου» - Τι προτείνει η Λινού

Κοροναϊός – Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό – «Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο του Βόλου» – Τι προτείνει η Λινού

Την τραγικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία και την έλλειψη των κρεβατιών σε ΜΕΘ δείχνει ο θάνατος ενός διασωληνωμένου ασθενούς εκτός ΜΕΘ.

Με τον κοροναϊό να «σαρώνει» την χώρα, τα νοσοκομεία βρίσκονται κάτω από ασφυκτική πίεση.

Εφημερία του τρόμου στο Λαϊκό

Μία εφημερία τρόμου βίωσε το Λαϊκό Νοσοκομείο. Στις κλινικές υπάρχουν 25 με 30 ράντσα, 40 άτομα βρίσκονται σε κλίνες Covid,  ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Προχθές υπήρχαν 73 αιτήματα για κλίνες σε ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, με τα 50 αιτήματα να έρχονται μόνο από την Αττική. Μέσα σε μία ημέρα τα αιτήματα αυξήθηκαν δραματικά, τα οποία έφτασαν τα 100. Από αυτά, τα 70 αφορούν την Αττική.

Την τραγικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία και την έλλειψη των κρεβατιών σε ΜΕΘ δείχνει ο θάνατος ενός διασωληνωμένου ασθενούς εκτός ΜΕΘ.

Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο του Βόλου

Τον κώδωνα του κινδύνου ο Νίκος Χαφτούρας, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον κ. Χαφτούρα, το νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται υπό κατάρρευση, μην αντέχοντας να αντέξει την πίεση που ασκείται από την έκρηξη κρουσμάτων.

«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Οι ασθενείς ξεπερνούν τους 110. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση, αλλά τελευταία στιγμή έγινε μία κινητοποίηση και φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει. Γίνονται συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές. Το νοσοκομείο όμως είχαμε αποφασίσει να μην ξεπεράσει τους 70 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στην εφημερία είχαμε 110 ασθενείς. Φτάσαμε στο ταβάνι. Φτάσαμε σε ένα πόλεμο δίχως στρατιώτες και δίχως πολεμοφόδια… Τα πολεμοφόδια είναι το οξυγόνο», δήλωσε.

Λινού: Να σφίξουν τα μέτρα – Απαραίτητο ο εμβολιασμός

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας, τόνισε πως πρέπει όλοι να φορούν μάσκα ανεξαιρέτως, καθώς και πως υπάρχει ανάγκη να «σφίξουν» τα μέτρα και να μπει «φρένο» στον συνωστισμό.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα φάρμακα που μπορούν να δοθούν εκτός νοσοκομείου στους ανθρώπους τις 3 πρώτες ημέρες, για να μειώσουμε το φόρτο των νοσοκομείων», είπε η κ. Λινού.

Τα φάρμακα αυτά, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα ή τα χάπια της Merck, αποτελούν θεραπείες που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα νοσηλείας.

Η κ. Λινού τόνισε πως βάσει μελετών θα πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σουπερ μάρκετ και σε σχολεία.

«Η διασπορά δεν θα ελαττωθεί. Αυτή τη στιγμή η ανοσία μεταξύ εμβολιασμένων που εμβολιάστηκαν μέχρι πριν 6,7, 8 μήνες πέφτει. Είχαμε στις ΜΕΘ 5% εμβολιασμένους και πλέον έφτασε το 10% και 12%»., είπε και πρόσθεσε πως πρέπει όλοι να φορούν μάσκα, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Θα είναι ιδανικό να μπορέσουμε να τους πείσουμε όλους, να εμβολιαστούν δηλαδή οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την τρίτη δόση. Για μένα είναι «όχι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Είμαι υπέρ της επικοινωνίας, τη θεωρώ πιο σημαντική. Τα μέτρα πρέπει να σφίξουν, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους», είπε η κ. Λινού.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024