Βρετανία – Τρομάζει η αύξηση κρουσμάτων – Πόσοι είναι εμβολιασμένοι
Ο αριθμός των μολύνσεων στη Βρετανία είναι αυτή τη στιγμή πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε περισσότερο από 60% τον περασμένο μήνα.
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 εδώ και τρεις μήνες, καθώς ο αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε επίπεδα που είχαν καταγραφεί τελευταία φορά, όταν βρίσκονταν σε ισχύ οι περιορισμοί λοκντάουν στην Αγγλία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ο αριθμός των μολύνσεων στη Βρετανία είναι αυτή τη στιγμή πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε περισσότερο από 60% τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, καταμετρήθηκαν 49.156 νέα κρούσματα κορονοϊού, ένας αριθμός μεγαλύτερος από 45.140 χθες και ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 17 Ιουλίου.
Η Βρετανία ήρε τους τελευταίους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αναχαίτιση του ιού στις 19 Ιουλίου, όταν επετράπη σε παμπ και σε εστιατόρια να λειτουργούν με 100% πληρότητα και τα νυχτερινά κέντρα άνοιξαν ξανά τις πύλες τους για το κοινό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά, από τότε που άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο μήνα με τις έρευνες να δείχνουν ότι οι μολύνσεις αυξάνονται στα παιδιά, ακόμα κι αν καταγράφεται πτώση στον επιπολασμό μεταξύ των ενηλίκων.

Εντούτοις, με πάνω από τα 2/3 του ενήλικου πληθυσμού να έχουν εμβολιαστεί, έχει μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος νοσηλειών και θανάτων.
Συνολικά, η Βρετανία έχει έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς θανάτων παγκοσμίως, με πάνω από 138.629 νεκρούς.
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442