Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Phishing - «Με τρεις κινήσεις μου πήραν όλα τα χρήματα» - Αποκαλυπτικές καταγγελίες θυμάτων

Phishing – «Με τρεις κινήσεις μου πήραν όλα τα χρήματα» – Αποκαλυπτικές καταγγελίες θυμάτων

Το phishing έχει εξελιχθεί σε μάστιγα αφού πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν πέσει σε παγίδες επιτήδειων.

Νέες καταγγελίες για phising ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θυμίζουμε ότι οι διαδικτυακές απάτες το τελευταίο διάστημα έχουν σημειώσει αύξηση 200%.

Θύμα phishing μίλησε στον ΣΚΑΪ εξηγώντας πώς ξεγελάστηκε από τους απατεώνες. «Μου ήρθε 30 του μηνός ένα μέιλ, μπήκα μέσα και έλεγε ότι σε περίπτωση που δεν κάνω αναβάθμιση θα παγώσει ο λογαριασμός μου και δεν θα μπορώ να προβώ σε κινήσεις. Μπήκα μέσα στο λογισμικό, έβαλα τους αριθμούς από το e-banking. Με 3 κινήσεις μου πήραν 916 ευρώ για την ακρίβεια».

Η Σοφία Λεοντίδου είναι μια άνεργη γυναίκα που είδε και τα τελευταία ευρώ που είχε στην τράπεζα να χάνονται με την μέθοδο του phishing. «Ήταν τα λεφτά με τα οποία περνάω τον μήνα μου, ήταν το επίδομα ανεργίας που παίρνω, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βγάλω τον μήνα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα που στέλνουν

Με τη μέθοδο του phishing οι απατεώνες στέλνουν ένα μέιλ και λένε ότι ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί και θα πρέπει τα θύματα να ξαναβάλουν τους κωδικούς τους. Τότε αποκτούν πρόσβαση στην τράπεζα των θυμάτων.

Μια άλλη γυναίκα που έπεσε θύμα phishing δήλωσε: «Έλαβα στο κινητό μου ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σαν υπηρεσία ασφάλειας της Τράπεζας στην οποία έχω τα χρήματά μου, θεώρησα ότι είναι κάτι το αυτοματοποιημένο, δεν σκέφτηκα ότι πιθανότατα έχουν χακαριστεί κάποια βήματα στη διαδικασία του εμβάσματος εντός της Τράπεζας».

Η άτυχη γυναίκα αφού έβαλε τους κωδικούς της, είδε όλα της τα χρήματα να «κάνουν φτερά». «Με το που το καταχώρησα άνοιξε ένα νέο παράθυρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου η Τράπεζα με ενημέρωνε ότι μόλις είχα εκτελέσει μεταφορά ποσού 1500 ευρώ», δήλωσε.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι τράπεζες ζητούν από τους πολίτες που λαμβάνουν τέτοια ύποπτα μέιλ, να καταγγέλλουν απευθείας το συμβάν και σε καμία περίπτωση να μην καταχωρούν τους κωδικούς των λογαριασμών τους.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024