Washington Post: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για δημοσιογράφους και λοιπό προσωπικό
Η γνωστή εφημερίδα των ΗΠΑ Washington Post άλλαξε πολιτική αναφορικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων της. Τι έπαιξε ρόλο.
Όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Washington Post θα υποχρεούνται να υποβάλουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τους για την COVID-19 ώστε να συνεχίζουν να δουλεύουν σ’ αυτή, αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους ή εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων, ενημέρωσε το προσωπικό ο εκδότης της, ο Φρεντ Ράιαν, σε εσωτερικό σημείωμά του.
Η νέα πολιτική της διεύθυνσης της εφημερίδας εθνικής κυκλοφορίας καταγράφεται την ώρα που τα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ, κάτι που αποδίδεται αφενός στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα και αφετέρου στο ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει όσο προβλεπόταν.
Αρκετές αμερικανικές επιχειρήσεις βρίσκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την επαναλειτουργία γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων, εν μέσω της ανόδου των μολύνσεων. Η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει την επαναλειτουργία των γραφείων της ως τον Οκτώβριο, έναν μήνα αργότερα από ό,τι προγραμμάτιζε ως τώρα.
Η Πόουστ, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος (Amazon), σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα γραφεία της για όλους τους υπαλλήλους από τη 13η Σεπτεμβρίου για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, όσοι προσέρχονται στα γραφεία τους θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως την ημερομηνία αυτή, εξήγησε ο κ. Ράιαν.

Το μήνυμα μετά την απόφαση
Οι συνεργάτες και οι προσκεκλημένοι που θα εισέρχονται στα γραφεία της Washington Post θα απαιτείται επίσης να είναι ανοσοποιημένοι.
«Μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει ήδη υποβάλει πιστοποιητικά εμβολιασμού, δεν παίρνω ελαφριά αυτή την απόφαση», σημείωσε ο κ. Ράιαν στο έγγραφό του προς το προσωπικό.
Ωστόσο «πιστεύω πως το σχέδιο αυτό είναι το σωστό» με δεδομένες τις ανησυχίες «για την υγεία» και για «την ασφάλεια» του προσωπικού του μέσου ενημέρωσης, εξήγησε ο εκδότης.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442