Σε ολονύκτια επιφυλακή για τις φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή
Τα μέτωπα συνεχίζουν να εμπνέουν ανησυχία αν και η εικόνα των πυρκαγιών παρουσιάζεται καλύτερη.
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η τιτάνια προσπάθεια της Πυροσβεστικής να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο σε Εύβοια και Βαρνάβα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να έρχονται αντιμέτωπες συνολικά με 51 φωτιές, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Τα μέτωπα συνεχίζουν να εμπνέουν ανησυχία αν και η εικόνα των πυρκαγιών παρουσιάζεται καλύτερη.
Η φωτιά που ξέσπασε κατά τις 14:00, στα Νέα Στύρα, πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν δύο οικισμοί, Νημποριό και Καγκαδαίοι, ενώ εστάλη και μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία για απομάκρυνση των κατοίκων.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα, στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική.
Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, είναι σε ύφεση. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες.
🎥 Οπτικό υλικό από την δασική πυρκαγιά 🔥🔥🔥 στον Βαρνάβα Αττικής. pic.twitter.com/16Qhmvb4bC
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 10, 2021
Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα, διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.
Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους.
Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ , στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους.
Δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες σε Βαρνάβα και Εύβοια
Με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) – meteo.gr, οι δασικές πυρκαγιές εξελίσσονται υπό δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, γεγονός που ευνοεί την εξάπλωσή τους και δυσχαιρένει σημαντικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ειδικότερα, η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι, με την έναρξή της να συμπίπτει με σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών.
Με βάση τις επιχειρησιακές προγνώσεις υψηλής ανάλυσης του ΕΑΑ – meteo.gr, οι δυσμενείς συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία, χαμηλή υγρασία καύσιμης ύλης, ισχυροί άνεμοι), αναμένεται να διατηρηθούν έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά τη δασική πυρκαγιά στο Βαρνάβα, και σε αυτή την περίπτωση, η εκδήλωσή της έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επιδεινούμενων πυρομετεωρολογικών συνθηκών.
Σύμφωνα με τις επιχειρησιακές προγνώσεις υψηλής ανάλυσης του ΕΑΑ – meteo.gr, οι δυσμενείς συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν έως το βράδυ του Σαββάτου, με την ένταση του ανέμου, ωστόσο, να υποχωρεί νωρίς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ισχυρά μελτέμια με τους ανέμους να φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ
Για άυριο Κυριακή συμφωνα με τη ΓΓΠΠ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
και Περιφέρεια Κρήτης.
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)











![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442