Αισθητά βελτιωμένη περιγράφει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Η εικόνα είναι καλύτερη από ό,τι τρεις ώρες πριν. Οι συχνές ρίψεις από αέρος, αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος, έχουν περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νιμποριό που έχει εκκενωθεί», δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν στην περιοχή δύο ελικόπτερα όπου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στα μέτωπα της φωτιάς» και παράλληλα αναπτύσσονται οι δυνάμεις από εδάφους.

Σε ό,τι αφορά τα αεροσκάφη που πήραν μέρος στην κατάσβεση, «αποσύρθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων» και, όπως σημειώνει ο κ. Κελαϊδίτης, «περιμένουμε γύρω στις 8 το βράδυ να έχουμε ύφεση των ανέμων και έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να χτυπήσουμε τα μέτωπα της φωτιάς και να περιορίσουμε τις καταστροφικές φλόγες».

Στην περιοχή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, συμμετέχουν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια, όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ η συγκεκριμένη έκταση, στην οποία επεκτείνεται τώρα η φωτιά, είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο