Χανιά: Σάλος μετά τις αποκαλύψεις για εξάπλωση κοροναϊού σε κατασκήνωση – Πάνω από 30 κρούσματα, φόβοι για μεγάλη διασπορά
Τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στην πόλη των Χανίων, αλλά εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού
«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία στα Χανιά, μετά τις αποκαλύψεις για κρούσματα κοροναϊού σε κατασκήνωση οι υπεύθυνοι της οποίας καταγγέλονται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το ζήτημα, μην τηρώντας τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα, πολλοί γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους και αμέσως τους έκαναν τεστ.
Σύμφωνα με το zarpanews, από τα τεστ που έγιναν (self, rapid, μοριακό PCR), πάνω από 30 ήταν θετικά και τώρα, υπάρχει ο φόβος ότι τα συνολικά κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά.
Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.
Mάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.
Δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα
Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως λένε στο zarpanews.gr, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας εχθές, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.
Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης φέρονται ότι γνώριζαν για την ύπαρξη κρουσμάτων κοροναϊού στον χώρο τους, από την Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις “φήμες” σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς.
Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού.
Κλείνει η κατασκήνωση
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, οι ιθύοντες της κατασκήνωσης αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία της όπως αναφέρει η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΓ’)
- Πίσω στο συνεργείο ο πύραυλος του Artemis ΙI – Τον Απρίλιο η ιστορική επιστροφή της NASA στη Σελήνη
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο – Καταθέτει ο πατέρας τη Μάρθης και δικαστικοί πραγματογνώμονες
- Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του Ελ Μέντσο – Αιματηρά αντίποινα, στρατός στους δρόμους, φόβοι για ντόμινο βίας
- Όχι, δεν είναι η Τέιλορ Σουίφτ που έχεις συνηθίσει: Έτσι είναι η 36χρονη popstar χωρίς makeup και μαλλί κομμωτηρίου
- Ιράν: Μαζί με το αεροπλανοφόρο πλησιάζει η ώρα αποφάσεων για τις ΗΠΑ – Τρεις επιλογές για τον Τραμπ
- «Διπλό» των Σπερς στο Ντιτρόιτ – Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ
- Έβρος: Σοβαρά προβλήματα στο Σουφλί μετά τη θραύση αναχώματος – «Νέα δοκιμασία για τους αγρότες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442