Η εμφάνιση του Κάλεμπ Ντρέσελ στον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδα, ξεχώρισε κατά την έκτη ημέρα των trials πρόκρισης των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Ομαχα. Ο σουπερστάρ της αμερικανικής και παγκόσμιας κολύμβησης πέτυχε με 49.76 την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (ο ίδιος κατέχει και τις πρώτες δύο) και την κορυφαία για φέτος στον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι -τουλάχιστον στο συγκεκριμένο αγώνισμα- δεν έχει αντίπαλο. Ο τελικός διεξάγεται τα ξημερώματα της Κυριακής και δεν αποκλείεται ο Ντρέσελ να απειλήσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, που είναι 49.50.
Από τους τελικούς της ημέρας, αίσθηση έκανε η ήττα της Λίλι Κινγκ στα 200μ. πρόσθιο. Η Ανι Λέιζορ αναδείχθηκε νικήτρια με 2:21.07, ανεβαίνοντας στο Νο3 της φετινής παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Ολυμπιονίκης των 100μ. τερμάτισε δεύτερη με 2:21.75, εξασφαλίζοντας πάντως το εισιτήριο για το Τόκιο.
Ο Μάικλ Αντριου επικράτησε εύκολα στα 200μ. μικτή ατομική με 1:55.44, λίγο πιο αργά από τι 1:55.26 του ημιτελικού, ενώ τη δεύτερη προνομιούχο θέση πήρε ο Τσέις Κάλιζ με 1:56.97. Ο 37χρονος Ράιαν Λόχτε έμεινε έβδομος και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά.
Ο Ράιαν Μέρφι με 1:54.20 σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 200μ. ύπτιο και προκρίθηκε στο Τόκιο, ακολουθούμενος από τον Μπράις Μέφορντ (1:54.79). Στα 100μ. ελεύθερο γυναικών, τέλος, απούσης της Ολυμπιονίκη του Ρίο Σιμόν Μάνιουελ (αποκλείστηκε στον ημιτελικό), τις δύο πρώτες θέσεις πήραν η Αμπεϊ Γουέτζιλ (53.53) και η Ερικα Μπράουν (53.59), ενώ η Ολίβια Σμόλιγκα και η Νάταλι Χιντς συμπληρώνουν την τετράδα για τα 4Χ100μ.
Ευχές για την κατάκτηση του τροπαίου του Κόπα Άφρικα έστειλε ο Ολυμπιακός στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί βασικός στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Σενεγάλη το βράδυ της Κυριακής.
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Τόμας Φρανκ, καθώς η διοίκηση της Τότεναμ εξετάζει το σενάριο απόλυσής του μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά από τη Γουέστ Χαμ.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Μίλωνα (18/1, 19:00) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στο Champions League.