Κοροναϊός: «Παράθυρο» για κατάργηση της μάσκας το καλοκαίρι μόνο για τους εμβολιασμένους
Με το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, αλλά και την πανδημία σε τροχιά αποκλιμάκωσης, έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Προ των πυλών βρίσκονται οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να αφήνει ανοικτό «παράθυρο» για κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μέσα στο καλοκαίρι.
Μιλώντας ο κ. Αρκουμανέας στο reader.gr για τους εμβολιασμούς και τις μάσκες ανέφερε ότι «έχουμε πει και για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν κάποιες διευκολύνσεις που όσο τα επιδημιολογικά στοιχεία πηγαίνουν καλύτερα, θα μπορούμε κι εμείς να τις εφαρμόσουμε. Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι να μη φοράμε μάσκα. Πάλι κάποιες προϋποθέσεις θα υπάρχουν πάντα. Γιατί, ακόμα και χώρες που έχουν εφαρμόσει αυτό το μέτρο λένε ότι μέσα στο αεροπλάνο ή στο λεωφορείο ή σε χώρους νοσοκομείων θα διατηρηθεί. Κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά, θα δούμε και τα επιδημιολογικά στοιχεία, ώστε και για τη μάσκα να μειωθεί η χρήση της».
Μένει τώρα να ανοίξει και η πλατφόρμα για να εμβολιάζονται και με τα άλλα δύο διαθέσιμα σκευάσματα οι 18αρηδες.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός
Παράλληλα η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην δύσκολη εξίσωση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επιμένουν να δηλώνουν αντίθετοι, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των υγειονομικών θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε νευραλγικούς τομείς του δημοσίου όπως για παράδειγμα σε χώρους με ευπαθείς ομάδες, σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών ακόμη και στους εκπαιδευτικούς.
Όπως ανέφερε και στο MEGA ο Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν προνόμια στους εμβολιασμένους αλλά θα συνεχίσουν να υφίστανται περιορισμούς οι ανεμβολίαστοι.
Η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής που απαρτίζεται από έγκριτους νομικούς, η οποία εξετάζει και αξιολογεί όλες τις ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442