Κοροναϊός: Μονοκλωνικά αντισώματα για 55.000 ασθενείς εξασφάλισε η ΕΕ
Η θεραπεία των Regeneron/Roche είναι κοκτέιλ δύο αντισωμάτων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε περίπου 55.000 δόσεις της θεραπείας αντισωμάτων που έχουν αναπτύξει κατά της Covid-19 η αμερικανική Regeneron και η ελβετική Roche, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.
Η συμφωνία είναι το πρώτο συμβόλαιο που συνάπτει η ΕΕ για θεραπεία αντισωμάτων.
Μετά τις δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 που έχει κατοχυρώσει, η ΕΕ προσπαθεί τώρα να οικοδομήσει ένα χαρτοφυλάκιο με φάρμακα κατά της νόσου, με στόχο να έχει προσδιορίσει μέχρι το τέλος του μήνα 10 υποσχόμενες θεραπείες.
Η συμφωνία με τη Roche επιτεύχθηκε τον Απρίλιο, δήλωσε η εταιρεία στο Reuters, όμως οι λεπτομέρειες του συμβολαίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ έχει εξασφαλίσει περίπου 55.000 δόσεις της μονοδοσικής θεραπείας.
Η Roche αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των δόσεων, όμως δήλωσε πως το συμβόλαιο καλύπτει 37 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας και χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ. Οι χώρες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την τιμή.
Το μόνο άλλο φάρμακο κατά της Covid που έχει αγοράσει η ΕΕ είναι η ρεμδεσιβίρη της Gilead, ένα αντιιικό φάρμακο.
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα αγοράζουν τη θεραπεία των Roche-Regeneron, η οποία αποτελείται από τα μονοκλωνικά αντισώματα casirivimab και imdevimab, μόνον αφού αυτή εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ή από εθνικές ρυθμιστικές αρχές για τα φάρμακα.
«Η αδειοδότηση της ΕΕ αναμένεται ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Οκτώβριο 2021», αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΕ, το οποίο επικαλείται τις εκτιμήσεις της Roche.
Στις ΗΠΑ, η θεραπεία έχει ήδη λάβει άδεια από τον Νοέμβριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
- Γαύδος: Διάσωση 361 αλλοδαπών από το Λιμενικό
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
- Νέα Αριστερά για τη λογοκρισία στη Φλώρινα: Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα του Καντιώτη
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442