Έρχονται εμβόλια και για …ψάρια
Η πρώτη εταιρεία παραγωγής εμβολίων ψαριών και παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα, εδρεύει στην Κρήτη, με την συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).
Στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια με βασική δραστηριότητα την ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων για τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας, στοχεύει η νεοφυής εταιρεία βιοτεχνολογίας Aquatic Biologicals. Μια δραστηριότητα, που ξεκίνησε πριν από πέντε περίπου χρόνια, αρχικά σε ερευνητικό επίπεδο στο εργαστήριο Μικροβιολογίας Υδατοκαλλιεργειών του ΙΘΑΒΒΥΚ του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.
Η Aquatic Biologicals έλαβε μέρος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» του Υπουργείου Ανάπτυξης και η πρότασή της ήρθε πρώτη στην αξιολόγηση με χρηματοδότηση 1.800.000 ευρώ και με δημόσια συμμετοχή το 45% του αρχικού προϋπολογισμού. Στρατηγικός επενδυτής της Aquatic Biologicals θα είναι η ελληνική εταιρεία παραγωγής ιχθυοτροφών ΙΡΙΔΑ Α.Ε., η οποία θα συνεισφέρει το υπόλοιπο 55% της ιδιωτικής συμμετοχής.
Μέσω αυτού του προγράμματος, όπως ενημέρωσαν οι ερευνητές και στελέχη της εταιρείας: «η Aquatic Biologicals, θα στεγάσει στο Ηράκλειο Κρήτης πρότυπη μονάδας παραγωγής εμβολίων για ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας. Η μονάδα παραγωγής εμβολίων θα είναι η πρώτη στην Ελλάδα και η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει παράδειγμα «έξυπνης εξειδίκευσης», που εντάσσεται πλήρως στη γενικότερη στρατηγική αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και του επιστημονικού δυναμικού και θα συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Κρήτης».
- «Γιατί αυτή και όχι εγώ;» Η Τζέιν Φόντα αμφισβητεί τη Στρέιζαντ στα Όσκαρ, διεκδικεί τον Ρέντφορντ
- Τηλεοπτικός Μάρτιος: Η μεγάλη επιστροφή των θρύλων και οι σειρές που θα μας κρατήσουν στον καναπέ
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η συνοδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα – Εξαγοράσιμη η ποινή της
- Ποινική δίωξη στους 8 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα δημοσιογραφικά
- Θεατής απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας η κυβέρνηση – Γενικόλογες υποσχέσεις Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Τσουνάμι αντιγραφής με ΑΙ στα πανεπιστήμια – Σε κρίση η αξιολόγηση των φοιτητών
- Η αποκάλυψη του Φουρνιέ: Η μεγάλη συνάντηση, η «μεταμόρφωση» και ο Ντόρσεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)














![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442