Μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για υγεία – δικαιώματα
Συγκεντρώσεις σε Προπύλαια και Σύνταγμα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Bίντεο – Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Τάνκα
Σε εξέλιξη βρίσκονται το απόγευμα της Τετάρτης συγκεντρώσεις στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες.
Δείτε πλάνα του in.gr:
Πολύς κόσμος στο Σύνταγμα
Πολλαπλά είναι τα καλέσματα για την κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα μπροστά από τη Βουλή, στο Σύνταγμα.
Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κάνει κάλεσμα είναι και η ΟΕΝΓΕ που ζητά την προστασία της δημόσια υγείας, ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας» τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Μαζί της καλούν στην κινητοποίηση η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, καθώς και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.
Οι τελευταίοι αναφέρουν ότι «η κοινωνία δεν πρόκειται να επιτρέψει την αντιδημοκρατική εκτροπή, την περαιτέρω κατάλυση των δικαιωμάτων του λαού από την κυβέρνηση και τη διάβρωση συνταγματικών και κατακτημένων δημοκρατικών ελευθεριών»

Κάλεσμα έχει απευθύνει και ο Ρουβίκωνας.

Γύρω στις 19:30, ξεκίνησε πορεία προς την Ομόνοια.

Προπύλαια
Στα Προπύλαια, συνδικάτα και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έχουν προσκαλέσει σε παναττικό συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή για την προστασία της Υγείας.
Ένας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή», το μήνυμα που στέλνουν.

Μοτοπορεία για το τροχαίο στη Βουλή
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία διανομέων και κούριερ από την πλατεία Κλαυθμώνος με προορισμό τη Βουλή, όπου ξεψύχησε την Παρασκευή ο νεαρός Ιάσονας.
Έξω από το Κοινοβούλιο, οι διανομείς άφησαν τα κράνη τους στο οδόστρωμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλούβες των ΜΑΤ και η αύρα της αστυνομίας είχαν κλείσει τον δρόμο, εμποδίζοντας στους διαμαρτυρόμενους να φτάσουν στο σημείο που σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.
Αίτημά τους είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην είσοδο της Βουλής, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα. Οι διανομείς πραγματοποιούν πορεία για όλους τους συναδέλφους τους που έχουν χάσει τη ζωή τους άδικα, όπως αναφέρουν.
- Γιατί η Δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται όλο και συχνότερα από ακραία φαινόμενα – Η επιστημονική εξήγηση
- Στα λευκά ντύθηκε η Νέα Υόρκη – Ίσως η ισχυρότερη χιονοθύελλα της τελευταίας δεκαετίας
- «Πετάει» για Γερμανία ο Ολυμπιακός (pics)
- Συντάξεις: Πότε θα δουν τα χρήματα οι δικαιούχοι
- Πάνοπλος ο Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν (pic)
- Η «μαύρη» Κυριακή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του Marty Supreme: Οι ήττες τους στα φετινά BAFTA έγραψαν ιστορία
- Λέικερς – Σέλτικς 89-111: Μεγάλο διπλό στο LA με απίθανους Μπράουν και Πρίτσαρντ
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Οδησσό και Ζαπορίζια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)

















![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442