Ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξετάζει την Τρίτη τα δεδομένα για το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca και ενδέχεται να ανακοινώσει το πόρισμα εντός της ημέρας, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.
«Πιστεύουμε ότι η επιτροπή ίσως εκδώσει ανακοίνωση ως το τέλος της ημέρας» δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Γενεύη.
Ο ΠΟΥ εξετάζει τα στοιχεία για το εμβόλιο της AstraZeneca σε στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος επίσης αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση την Πέμπτη.
Πολλές χώρες της ΕΕ -Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία μεταξύ άλλων -ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca αναμένοντας τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΜΑ για μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων, αιμορραγιών και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων που παρατηρήθηκαν σε λήπτες του εμβολίου.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.