Προβλήματα στο δίκτυο νερού στην πόλη της Λάρισας προκάλεσε ο χτεσινός σεισμός των 6 Ρίχτερ.

Από το πρωί οι Λαρισαίοι διαπιστώνουν πως το νερό που αναβλύζει από τις βρύσες τους είναι χρώματος καφέ και φυσικά δεν είναι πόσιμο, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ: «Μην το πίνετε»

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές.  μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Τα σημεία διανομής θα ανακοινωθούν σε λίγο με νεότερη ανακοίνωση.

Τσελέντης: Αναμένονται μετασεισμοί για αρκετό καιρό

Απέκλεισε το γεγονός να γίνει άλλος μεγαλύτερος σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στην περιοχή μας, όπως αυτός που έγινε χθες μεταξύ Ελασσόνας και Τυρνάβου, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Άκης Τσελέντης.

Ωστόσο, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι θα γίνονται διαρκώς ισχυροί μετασεισμοί για πολύ καιρό.

«Ια δώσει όμως πολλούς μετασεισμούς, ίσως και έναν μεγάλο κάθε μέρα για αρκετό καιρό. Και αυτό γιατί ήταν μικρό το εστιακό βάθος. Σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους εκτός και αν έχει περάσει μηχανικός», τόνισε στο OPEN ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο