Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Google : Παγκόσμιο συνδικάτο ιδρύουν οι εργαζόμενοι

Google : Παγκόσμιο συνδικάτο ιδρύουν οι εργαζόμενοι

Πρωτοφανής κίνηση στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας

Την ώρα που οι κολοσσοί του Διαδικτύου μπαίνουν στο στόχαστρο κυβερνήσεων για καταστολή του ανταγωνισμού, κατάχρηση προσωπικών δεδομένων και επιδημίες παραπληροφόρησης, οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της Google ενώνονται σε συνδικάτο, μια πρωτοφανής κίνηση στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

Η ένωση Appha Global περιλαμβάνει τους εργαζομένους όχι μόνο της Google αλλά και του μητρικού ομίλου της Alphabet, αναφέρει το Reuters.

Ιδρύεται σε συνεργασία με την UNI Global Union, διεθνή ομοσπονδία συνδικαλιστικών ενώσεων που εκπροσωπεί περίπου 20 εκατομμύρια εργαζομένους σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία και Βρετανία μεταξύ άλλων.

«Τα προβλήματα στην Alphabet –τα οποία δημιούργησε η Alphabet- δεν περιορίζονται σε καμία μεμονωμένη χώρα και πρέπει να αντιμετωπιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η γενική γραμματέας της UNI Κρίστι Χόφμαν.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ίδρυση συνδικάτου στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή μόλις 225 εργαζομένων της Alphabet, από τους περίπου 260.000 εργαζομένους του ομίλου σε όλο τον κόσμο.

Η ένωση στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε αφότου οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κατηγόρησαν την Google ότι υπέβαλε σε ανάκριση και τελικά απέλυσε εργαζομένους που αντιδρούσαν στις πολιτικές της εταιρείας και προσπαθούσαν να ενωθούν σε συνδικάτο.

Μια από τις πρώτες οργανωμένες κινητοποιήσεις εργαζομένων ήρθε την 1η Νοεμβρίου 2018, όταν περίπου 20.000 υπάλληλοι της Alphabet πραγματοποίησαν στάση εργασίας ως διαμαρτυρία για τα γενναιόδωρα μπόνους που δόθηκαν σε στελέχη τα οποία είχαν κατηγορηθεί για διακρίσεις και σεξουαλική παρενόχληση.

Οι αντιδράσεις εργαζομένων ανάγκασαν επίσης την Google να ματαιώσει το Project Maven, μια συνεργασία της εταιρείας με το αμερικανικό Πεντάγωνο στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και το Project Dragonfly, ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης που θα λογόκρινε τα αποτελέσματα στην αγορά της Κίνας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024