Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To ΒΒC αναλαμβάνει ρόλο τηλεκπαίδευσης

To ΒΒC αναλαμβάνει ρόλο τηλεκπαίδευσης

Ενόψει νέων lockdown σε Αγγλία και Σκοτία, το βρετανικό δίκτυο προσφέρει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ιστορία του

Το BBC ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προσφέρει το μεγαλύτερο στην ιστορία του εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς η Αγγλία και η Σκωτία εισέρχονται σε νέα καθολικά lockdown και τα περισσότερα παιδιά αναγκάζονται να παραμένουν σπίτι.

Την Δευτέρα Αγγλία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μαθητές θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση και η Σκωτία επέκτεινε διατάξεις που κρατούν τα σχολεία κλειστά για όλα τα παιδιά, εκτός από εκείνα των εργαζομένων σε βασικές υπηρεσίες, καθώς μια μετάλλαξη του νέου κοροναϊού προκαλεί άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων.

Από την επόμενη εβδομάδα, το παιδικό κανάλι CBBC του BBC θα προσφέρει ένα τρίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, ενώ το BBC Two θα προσφέρει περιεχόμενο για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το κλείσιμο των σχολείων προκαλεί ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην κατ’ οίκον εκπαίδευση των παιδιών τους, δεδομένου του ψηφιακού χάσματος ανάμεσα σε φτωχότερες και πλουσιότερες οικογένειες.

«Η εκπαίδευση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι.

«Το BBC δηλώνει παρόν για να διαδραματίσει τον ρόλο του και χαίρομαι που καταφέραμε να το φέρουμε τόσο γρήγορα στο κοινό».

Προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια τηλεκπαίδευσης, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων στη Βρετανία καταργούν προσωρινά τα ανώτατα όρια χρήσης δεδομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024