Καιρός : Η προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον Ιανουάριο – Το σπάνιο φαινόμενο
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού τον Ιανουάριο
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού τον Ιανουάριο, τονίζοντας ότι η στρατόσφαιρα μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός επιφανειακών καιρικών συνθηκών και πηγή προβλεψιμότητας για ένα διάστημα ακόμα και πάνω των δύο εβδομάδων.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook «μεγαλώνει λοιπόν ολοένα και περισσότερο η πιθανότητα για ένα επεισόδιο αιφνίδιας στρατοσφαιρικής θέρμανσης τον Ιανουάριο.
» Οι Daniela I. και V. Domeisen του Ινστιτούτου Ατμοσφαιρικής και Κλιματικής επιστήμης στην Ζυρίχη της Ελβετίας, περιγράφουν στο περιοδικό nature πως τέτοιου είδους επεισόδια στην ανώτερη ατμόσφαιρα μπορούν να οδηγήσουν σε έντονα έως και ακραία καιρικά φαινόμενα στην επιφάνεια της γης.
» Αυτή η μελέτη παρέχει μια γενική εικόνα των ανιχνευόμενων στρατοσφαιρικών επιδράσεων όσον αφορά στις βροχοπτώσεις και τις ακραίες θερμοκρασίες καθώς και στις πυρκαγιές και στην απώλεια θαλάσσιου πάγου.
» Έτσι, η στρατόσφαιρα μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός επιφανειακών καιρικών συνθηκών και πηγή προβλεψιμότητας για ένα διάστημα ακόμα και πάνω των δύο εβδομάδων.
» Τα παρακάτω γραφήματα (Daniela and Domeisen 2020) επιχειρούν να δώσουν μια πιθανή εξέλιξη του καιρού στο βόρεια ημισφαίριο και ειδικότερα στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες όπου στον χάρτη (2m temperature anomaly) αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τους μελετητές, δείχνει η πιθανότητα για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Ασίας μέσα στον Ιανουάριο, αλλά και η πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων στη νότια Ευρώπη οι οποίες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πλημμυρικά επεισόδια!»
- Τενεσί: 32χρονη σκότωσε τους δύο γιους της και την 88χρονη γιαγιά της και μετά αυτοκτόνησε
- Στρες: Τέσσερις τεχνικές για να το καταπολεμήσεις
- Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες
- Hi-tech «στρατηγείο» για τον έλεγχο του Αιγαίου – Επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο
- Συνταγή: Βελούδινη πρασόσουπα
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος δημιούργησε επιτροπή για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο
- Τα δύο συστατικά για ένα επιτυχημένο πρωινό
- Καιρός: Θυελλώδεις νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο – Πού θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442