Καθηγητής Πνευμονολογίας : Αυθαίρετο το όριο των 9 ατόμων – Να κάνουμε ρεβεγιόν σε στενό κύκλο
Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Κώστα Γουργουλιάνη, πιο κοντά στις επιστημονικές μελέτες είναι το όριο των 7 ατόμων
Αυθαίρετο χαρακτήρισε το όριο των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης, επισημαίνοντας ότι τα άτομα που θα επιτρέπεται να συγκεντρωθούν στο ίδιο σπίτι δεν πρέπει να είναι πάνω από επτά.
Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο καθηγητής διερωτήθηκε «γιατί δεν καταργείται αυτός ο αριθμός καθώς δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί η αναγκαιότητα οι γιορτές φέτος να γίνουν με τον στενό οικογενειακό πυρήνα». Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη «πιο κοντά στις επιστημονικές μελέτες είναι το όριο των 7 ατόμων». Ο ίδιος πάντως, φέτος θα επιλέξει να εορτάσει μόνο με την κόρη του και με αυστηρό αερισμό του χώρου.
Μιλώντας για το νοσοκομείο της Λάρισας, είπε ότι η εικόνα πλέον είναι βελτιωμένη. Ο αριθμός των εισαγωγών είναι μονοψήφιος, ενώ έχουν μειωθεί και οι αριθμοί των μολύνσεων. Είναι ωστόσο σημαντικό όπως είπε, «να γίνονται πολλά τεστ ώστε να παρακολουθείτε ο δείκτης θετικότητας».
Εξέφρασε και την ένστασή του όσον αφορά τη λειτουργία συγκεκριμένων τομέων της αγοράς, και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης αφού θα λειτουργούσε ανακουφιστικά και για τους πολίτες. Η λειτουργία της κοινωνίας θα είχε μειωμένες ψυχολογικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα όπως είπε, θα μπορούσαν να λειτουργούν τα εστιατόρια με θερμαντικά μέσα, στα πρότυπα άλλων χωρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελβετία που ενώ έκλεισε σήμερα τα εστιατόρια άνοιξε τα χιονοδρομικά κέντρα ώστε ο κόσμος να ξεφεύγει λίγο αλλά επιπλέον να βρίσκεται και σε εξωτερικούς χώρους.
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442