Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το MEGA: Όλα έτοιμα για το μεγάλο φινάλε του 2020 με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Σπίτι με το MEGA: Όλα έτοιμα για το μεγάλο φινάλε του 2020 με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε στο in.gr για την αποψινή βραδιά, την αγάπη του για το μπουζούκι αλλά και την αγάπη

Λίγες ώρες έμειναν για το Grand Finale 2020 της μουσικής εκπομπής «Σπίτι με το MEGA» με τον πιο αγαπημένο τραγουδιστή.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει ετοιμάσει μια ανεπανάληπτη γιορτή και υπόσχεται στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά να ξετυλίξει το κουβάρι της ζωής του.

Τριάντα χρόνια γεμάτα επιτυχίες, σπουδαίες συνεργασίες και κυρίως την αγάπη του κόσμου που συνεχώς μεγαλώνει.

Στην εκπομπή ο Γιώργος Μαζωνάκη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο του single «Τόσα Βράδια» σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Κυρίτση.

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε στο in.gr για την αποψινή βραδιά, την αγάπη του για το μπουζούκι αλλά και την αγάπη.

Τι θα δούμε στο Grand Finale της εκπομπής στο «Σπίτι με το MEGA»;

Ως οικοδεσπότης του Grand Finale θα σας υποδεχτώ στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με εορταστική διάθεση και τίτλο εκπομπής «Όσα χρόνια περπατάω, άλλα τόσα τραγουδάω». Επιστρέφω στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, που την πάτησα για πρώτη φορά στα 16 μου, όταν υποδύθηκα το “Τζόρο” στην παράσταση “Το σακάκι που βελάζει” του Στάνισλαβ Στρατίεβ. Σήμερα το βράδυ, σας καλώ και σας προσκαλώ να ενώσουμε τη φωνή με το “μέσα” μας. Θα τραγουδήσουμε και θα ρίξουμε 2-3 “πατιές” χορεύοντας την «Κρητική Λαλιά». Επίσης, με τον καλό μου φίλο και συνεργάτη, Μιχάλη Stavento θα εξηγήσουμε τι σημαίνει «αγαπώ». Τέλος, θα υποκλιθούμε στις Ευαίσθητες Χορδές του μπουζουκιού μαζί με δεκάδες μπουζούκια-μαθητές του «χρυσοδάκτυλου» του μπουζουκιού, του Θανάση Πολυκανδριώτη.

Μετά από 30 χρόνια επιτυχίας και 20 προσωπικούς δίσκους, από που αντλείς έμπνευση για να είσαι πάντα τόσο πρωτοποριακός και δραστήριος;

Από τα πιο απλά, τα πιο καθημερινά. Η πιο μεγάλη άσκηση στη ζωή είναι η εξερεύνηση του εαυτού μας,  επί της αληθείας και του δικαίου, όμως.

Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία για το «Μπουζούκι, οι ευαίσθητες χορδές»;

Από 15 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδώ, το μπουζούκι ήταν πάντα δίπλα μου. Όταν, περίπου ένα χρόνο πριν, ηχογραφούσα το “Ώρες Μικρές”, ακούγοντας την εισαγωγή του μπουζουκιού, γεννήθηκε στο μυαλό μου η πρωτοβουλία,  “Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές”. Σκέφτηκα πώς είναι δυνατόν το μπουζούκι να αντιμετωπίζεται στις μέρες μας, ως νοσταλγία, ως παρελθόν, ως μουσειακό είδος; Γιατί το μπουζούκι είναι διαχρονικό  και παγκόσμιο.

Ο δίσκος «Αγαπώ Σημαίνει» έκανε τεράστια επιτυχία μια εποχή που δύσκολα ξεχωρίζουν πολλά κομμάτια από μια δισκογραφική δουλειά. Που οφείλεται αυτό;

Πιστεύω ότι όταν εκφράζεις την αλήθεια σου γίνεται αντιληπτό, αναγνωρίζεται, αγκαλιάζεται. Το αλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε μετά από 3 χρόνια διαρκούς αναζήτησης, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Έψαξα έναν-έναν τους στίχους και τις μελωδίες και επέλεξα μόνο ότι με συγκινεί και με εμπνέει. Ήθελα κάθε τραγούδι να φέρει κάτι νέο και η φωνή μου, να φτάνει πιο δυνατή από ποτέ στον κόσμο.

Τι σημαίνει «αγαπώ» για τον Γιώργο Μαζωνάκη;

Αγαπώ σημαίνει κάτι που σε φέρνει στο να θες να φτάσεις στην υπερβολή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024