Σαρηγιάννης : Επικίνδυνο να ανοίξουμε τώρα – Lockdown μέχρι τον Ιανουάριο για να φτάσουμε τα 500 κρούσματα
Ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι είναι επικίνδυνο να «ανοίξει» η χώρα την επόμενη εβδομάδα, ενώ αφήνει ένα πολύ μικρό παράθυρο για προσεκτικό άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα
Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις της κοινωνίας προς κυβέρνηση και ειδικούς για ένα μερικό άνοιγμα της οικονομίας ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.
Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι μια πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων, έστω και μέρος αυτών, θα οδηγήσει σε επιδείνωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και σε περαιτέρω πίεση του συστήματος υγείας που ήδη βρίσκεται στα όριά του.
«Λάθος να ανοίξουμε στις 14»
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι με βάση την πορεία της πανδημίας μέχρι τώρα είναι αδύνατο να φτάσουμε τον στόχο των 500 κρουσμάτων που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
«Αν αυτός είναι ο στόχος, πρέπει να περιμένουμε άλλες περίπου 15 ημέρες μετά τις 21 του μήνα».
Ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι είναι επικίνδυνο να «ανοίξει» η χώρα την επόμενη εβδομάδα, ενώ αφήνει ένα πολύ μικρό παράθυρο για προσεκτικό άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.
«Είναι λάθος να ανοίξουμε στις 14».
Ο καθηγητής τόνισε ότι δε θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων όπως τις προηγούμενες χρονιές, ενώ θα πρέπει να ξεχάσουμε γιορτές σε μαγαζιά.
Εξαιρετικό εργαλείο η ιχνηλάτηση
Αναφερόμενος στην ιχνηλάτηση, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο δε θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται.
«Η προσπάθεια να κάνει κανείς από τη μια μεριά αντιπροσωπευτική δειγματοληψία και από την άλλη πιο στοχευμένα τεστ έτσι ώστε να χτυπήσει περιοχές που μπαίνουν το ‘κόκκινο’, θα είναι ένα ακόμη όφελος».
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442