Εξαφάνιση καθηγητή από το κέντρο της Αθήνας: Η σημαντική μαρτυρία
Στα Πετράλωνα διαδραματίζεται μία παράξενη, αλλά και ανθρώπινη συνάμα ιστορία, με αγνοούμενο έναν μοναχικό καθηγητή αγγλικών
Στα Πετράλωνα διαδραματίζεται μία παράξενη, αλλά και ανθρώπινη συνάμα ιστορία, με αγνοούμενο έναν μοναχικό καθηγητή αγγλικών.
Στο «Τούνελ» δεν τον αναζήτησαν συγγενείς του, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές του, που σήμαναν το συναγερμό όταν κατάλαβαν ότι εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου έμενε μόνος του, τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Τάκης Παπαχρήστου, τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Ελλάδα και εργαζόταν σαν καθηγητής αγγλικών. Παλαιότερα ζούσε στον Καναδά, όπου ήταν βοηθός Καθηγητή Πανεπιστημίου.
Αρχές Ιουλίου, οι γείτονες θορυβήθηκαν από τη δυσοσμία που προερχόταν από το διαμέρισμα του καθηγητή και ανήσυχοι κάλεσαν την αστυνομία. Από την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα προέκυψε ότι η μυρωδιά προερχόταν από χαλασμένα τρόφιμα. Ο καθηγητής άφαντος… Όλα δείχνουν ότι κάτι ξαφνικό συνέβη, που τον έβγαλε από το σπίτι και τον εξαφάνισε.
Σημαντική μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή από τη Νάξο, έκανε λόγο για έναν άνδρα με κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο που βρισκόταν στο νησί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Καθημερινά αθλούνταν σε δημοτικό αθλητικό κέντρο του νησιού.
«Είναι καταπληκτική η ομοιότητα. Ο άντρας που έβλεπα να αθλείται, κούτσαινε ελαφρώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας που επικοινώνησε με το «Τούνελ».
Ο καθηγητής τελευταία κούτσαινε, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε.
Η άκρη ίσως βρεθεί από τα έγγραφα ιχνηλάτησης, που συμπληρώνουν λόγω κοροναϊού όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.
Στη γειτονιά του καθηγητή
Ένας από τους μαθητές του, ο Μάριος Καπίρης, που πρωτοστατεί στις έρευνες, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, τον περιγράφει ως έναν μορφωμένο και πολυταξιδεμένο άνθρωπο με πολλές εμπειρίες.
«Τον γνωρίζω από σχεδόν έξι ετών, κοντά είκοσι χρόνια τώρα. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Στα 35 του αποφάσισε να πάει να σπουδάσει στον Καναδά. Αργότερα γύρισε στην Ελλάδα ως καθηγητής αγγλικών, έτσι τον γνώρισα κι εγώ», είπε.
«Συγγενείς είμαστε οι μαθητές του…»
«Έχει σχεδόν πέντε μήνες να δώσει σημάδι ζωής. Μία άλλη μαθήτρια του μου είπε πως τελευταία ήταν στενοχωρημένος και επηρεασμένος από αυτό που είχε γίνει με το lockdown. Είχε μείνει απομονωμένος. Ειδικά τον τελευταίο καιρό ήμουν ο πιο κοντινός του άνθρωπος. Τον είχα σαν δεύτερο πατέρα μου. Στην αρχή από την αστυνομία δε με άφηναν να κάνω εγώ τη δήλωση εξαφάνισης, γιατί δεν είμαι συγγενής του. Μετά από αρκετές προσπάθειες, αφού πέρασε ο καιρός και τους εξήγησα την κατάσταση, το δέχτηκαν.»
«Κάτι ξαφνικό τον εξαφάνισε…»
Αυτό που προκαλεί εντύπωση γύρω από την εξαφάνιση του Τάκη Παπαχρήστου, είναι πως τα ίχνη του χάθηκαν ξαφνικά, ενώ ο ίδιος είχε κάνει το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες.
«Έψαξα και στα νοσοκομεία της Αττικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα», είπε στο «Τούνελ» ο μαθητής του καθηγητή.
«Του άρεσε να απολαμβάνει τη φύση και να πηγαίνει περιπάτους. Πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο λόφο του Φιλοπάππου, η αστυνομία όμως δεν έχει ψάξει εκεί», κατέληξε.
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442