Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ενημερώθηκε για το θάνατο της μητέρας του με δυο ημέρες καθυστέρηση

Κοροναϊός : Ενημερώθηκε για το θάνατο της μητέρας του με δυο ημέρες καθυστέρηση

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Γιώργος Καλαντρέας, ο οποίος έχασε τη μητέρα του που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με κοροναϊό και ενημερώθηκε για το θάνατό της δύο ημέρες αργότερα

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Γιώργος Καλαντρέας, ο οποίος έχασε τη μητέρα του που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο με κοροναϊό και ενημερώθηκε για το θάνατό της δύο ημέρες αργότερα.

«Την προηγούμενη Κυριακή συνόδευσα το ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο και περίμενα στη γραμματεία που έδωσα τα στοιχεία της μητέρας μου. Σε περίπου ένα τέταρτο από την ώρα που μπήκε, την είδα να βγαίνει με ένα φορείο και ρώτησα πού την πάνε. Μου είπε ότι θα την πάνε στη βραχεία κλινική Covid. Μετά από κάποια ώρα αποχώρησα από το νοσοκομείο, άφησα το κινητό μου τηλέφωνο ώστε να επικοινωνήσουν μαζί μου για ό,τι χρειαστεί. Αυτό έγινε στις 15/11» είπε ο κ. Καλαντρέας.

«Από το απόγευμα εκείνης της ημέρας ως και την Τρίτη το πρωί προσπαθούσα να έχω επικοινωνία για να ενημερωθώ. Κάποια στιγμή απάντησε το τηλεφωνικό κέντρο, μου έδωσε το τηλέφωνο της κλινικής, όμως το τηλέφωνο δεν το σήκωνε κανείς. Έκανα δεκάδες προσπάθειες. Μου απάντησε κάποιος την Τρίτη το πρωί γύρω στις 10. Περίμενα στη γραμμή για να την αναζητήσει, μου είπε ότι δεν βλέπει το όνομά της, δεν μπορούσε να την εντοπίσει. Του έδωσα το τηλέφωνό μου και του ζήτησα να δει τι γίνεται και να επικοινωνήσει μαζί μου. Σε περίπου μισή ώρα επικοινώνησε ο ίδιος κύριος μαζί μου και μου είπε ότι η μητέρα μου απεβίωσε. Το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει ότι η μητέρα μου πέθανε στις 18.15 την Κυριακή. Εγώ στις 10.20 την είχα πάει στο νοσοκομείο. «Έφυγε» περίπου οκτώ ώρες από τη στιγμή που την παρέλαβαν. Όχι μόνο δεν με ενημέρωσε κανείς, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αν δεν είχε σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο την Τρίτη το πρωί, δεν ξέρω αν θα είχα ενημερωθεί» συνέχισε ο ίδιος.

Όπως λέει «αναγκαστικά έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο την ίδια μέρα, στις 17 του μηνός, για να γίνει η γραφειοκρατική διαδικασία. Ούτε εκείνη την ημέρα, που ήμουν περίπου μία ώρα στο νοσοκομείο για να τακτοποιήσω τα διαδικαστικά, δεν επικοινώνησε μαζί μου. Ούτε και μετά έγινε προσπάθεια έστω να μου ζητήσουν ένα συγνώμη ή να μου δικαιολογήσουν την κατάσταση» ανέφερε ακόμη ο κ. Καλαντρέας.

Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» έψαξε το θέμα και, όπως προέκυψε, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν η μητέρα του κ. Καλαντρέα, απάντησε στο υπουργείο ότι είχαν λάθος τηλέφωνο και δεν τον έβρισκαν για να τον ενημερώσουν.

«Είχε περάσει στα αζήτητα η μητέρα μου. Ήταν στο ψυγείο του νοσοκομείου. Είχα δώσει το τηλέφωνό μου και το επανέλαβα και δεύτερη φορά στην κυρία μου σημείωσε τα στοιχεία μου. Φυσικά είχα δώσει και διεύθυνση κατοικίας. Είναι τυπικά στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν για την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο εφημέρευε. Το ασθενοφόρο κατέβασε τη μητέρα μου στο σημείο υποδοχής. Εννοείται ότι κανείς δεν μπορεί μέσα. Στη γραμματεία έδωσα τα στοιχεία της μητέρας μου» είπε ο ίδιος.

«Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι πέθαναν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, που να δικαιολογεί την καθυστέρηση. Αν και εδώ δεν μιλάμε για καθυστέρηση. Μιλάμε για την εξαφάνιση ενός πεθαμένου ανθρώπου και για τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πέθανε ένας άνθρωπος τον έβαλαν στο ψυγείο και δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου» είπε, κλείνοντας ο κ. Καλαντρέας.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024