Επιχείρηση «Ειρήνη»: Ποιος είναι ο νέος διοικητής αρχιπλοίαρχoς Θεόδωρος Μικρόπουλος
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Τάραντα της Ιταλίας η ανάληψη καθηκόντων Διοικητού Εν Πλω (COM FHQ) Β΄ εξαμήνου 2020 της επιχείρησης «IRINI» από τον Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο ΠΝ. Το πλοίο έδρας του Έλληνα Διοικητή θα είναι η φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Τάραντα της Ιταλίας η ανάληψη καθηκόντων Διοικητού Εν Πλω (COM FHQ) Β΄ εξαμήνου 2020 της επιχείρησης «IRINI» από τον Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο ΠΝ. Το πλοίο έδρας του Έλληνα Διοικητή θα είναι η φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ.
Το Εν Πλω Επιτελείο της Επιχείρησης (FHQ) μεταξύ άλλων στελεχώνεται από 14 Έλληνες επιτελείς.
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην εν λόγω επιχείρηση από ενάρξεως της με μία Φ/Γ με οργανικό Ε/Π, με πτήσεις Αεροσκαφών Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), καθώς και με επιτελείς στο Εν Πλω και στο Επιχειρησιακό Επιτελείο (FHQ – OHQ).
Η κύρια αποστολή της «IRINI», στην οποία συμμετέχουν εικοσιένα Κράτη της ΕΕ, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η χώρα μας έχει αυξημένη συμμετοχή με μέσα και προσωπικό από την πρώτη στιγμή που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της, και έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει και στα δύο επόμενα εξάμηνα έως 31 Μαρτίου 22, επιβεβαιώνοντας το σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή και τη δυνατότητα της να συνεισφέρει έμπρακτα στις επιχειρήσεις και τις αποστολές της ΕΕ.
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




















![Καρέ-καρέ η διάσωση των οκτώ ορειβατών στον Ταΰγετο – Γλίστρησαν και κατρακύλησαν 200 μέτρα σε πλαγιά [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tai_ggt-315x220.jpg)


![Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/famellos-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442