Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις Κοντονή για να καταλάβουμε ότι οι σημερινοί αντιφασίστες ήταν ενίοτε χθεσινοί συνομιλητές.

Τα περιστατικά ήταν πολλά για να είναι αθώα.

Θυμίζω την ανησυχία του Βούτση μήπως με «μεθοδεύσεις» τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή (Φεβρουάριος 2014).

Τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για την αναστολή χρηματοδότησής της (Οκτώβριος 2013).

Την παρέμβαση της Προέδρου Ζωής που θεωρούσε μη νόμιμη τη λειτουργία της Βουλής επειδή απουσίαζαν οι (τότε) προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Μάρτιος 2015).

Την αφοπλιστική ειλικρίνεια πάλι του Προέδρου Βούτση όταν έλεγε για τη Χρυσή Αυγή ότι «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» προκειμένου να περάσει η απλή αναλογική (Ιούλιος 2016).

Ο Σταύρος Δήμας αντιθέτως είχε δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής. Εκείνος δεν τις θεωρούσε ευπρόσδεκτες (Δεκέμβριος 2014).

Τις καθυστερήσεις στη δίκη ώστε να προλάβει η Χρυσή Αυγή να κατέβει στις ευρωεκλογές και εκλογές του 2019 πριν καταδικαστεί. Ευτυχώς οι ψηφοφόροι τη μαύρισαν.

Την εμφάνιση Κασιδιάρη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία όπου λειτουργούσε περίπου ως παρατράγουδο της (τότε) κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Την υπερψήφιση της Βασιλικής Θάνου από τη Χρυσή Αυγή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ομολογία στην εφημερίδα της οργάνωσης ότι την ψήφισαν επειδή απειλούνται «μέχρι και με 20 χρόνια φυλακή» (Δεκέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019).

Κι άλλα πολλά.

Οι καταγγελίες Κοντονή λοιπόν για τον Ποινικό Κώδικα έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ. Χωρίς να εκπλήσσουν.

Διάβαζα προ ημερών τη διαμαρτυρία ενός «αριστερού» καθηγητή επειδή η «ΕφΣυν» δημοσίευσε άρθρο του Αντ. Σαμαρά για τη δίκη.

Παραπονιόταν ότι κακώς δημοσιεύτηκε διότι η δίωξη της ΧΑ «δεν τον καθιστά (σ.σ. τον Σαμαρά…) ούτε κατ’ ελάχιστο λιγότερο ακροδεξιό απ’ όσο ήταν και είναι» (Κύρκος Δοξιάδης, «ΕφΣυν», 7/10).

Ο εν λόγω επιστήμονας θεωρεί δηλαδή ότι η εξάρθρωση και η δίωξη της ΧΑ δεν προσδιορίζει τους πολέμιούς της. Ακριβώς όπως το κανάκεμα της ΧΑ δεν προσδιορίζει τους φίλους της.

Υποθέτω ότι μετά τον ανέλαβαν οι κύριοι με τις λευκές μπλούζες.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν πιστεύω ότι δημοκρατικά κόμματα ή πολίτες πίστευαν ή πόνταραν στη Χρυσή Αυγή. Ούτε δέχομαι τις ανοησίες ότι όλη η κοινωνία συνωμοτούσε υπέρ της.

Πιστεύω όμως ότι βόλευε τα νταραβέρια κάποιων.

Οπως πιστεύω και κάτι άλλο. Δεν μπορείς να είσαι δημοκράτης ή αντίφα α λα καρτ.

Η δημοκρατία βδελύσσεται κάθε υμνητή, υπερασπιστή ή συνεχιστή ολοκληρωτικού κι ανελεύθερου καθεστώτος ή ιδεολογίας. Ολους. Οποιοι κι αν είναι!

Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς συμψηφισμούς. Χωρίς ελαφρυντικά. Τελεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο