Κόατες : Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν με ή χωρίς κοροναϊό
Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 επιβεβαίωσε ότι οι Αγώνες του Τόκιο «θα διεξαχθούν με ή χωρίς κοροναϊό και θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου του χρόνου»
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για το 2021, θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο, ανεξάρτητα από την πανδημία του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/9) ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόατες.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 επιβεβαίωσε ότι οι Αγώνες του Τόκιο «θα διεξαχθούν με ή χωρίς κοροναϊό και θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου του χρόνου».
«Θα είναι οι Αγώνες που έχουν νικήσει την Covid-19, το φως στο τέλος του τούνελ» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κόατες και πρόσθεσε:
«Το θέμα των Αγώνων θα είναι η ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι», αναφερόμενος στο σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψε τη βορειοανατολική Ιαπωνία το 2011.
Όπως είναι γνωστό, οι ιαπωνικές Αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι δε θέλουν να αναβληθούν οι Αγώνες δεύτερη φορά.
Ωστόσο, τα σύνορα της Ιαπωνίας παραμένουν επί του παρόντος, και σε μεγάλο βαθμό, κλειστά για τους ξένους, ενώ πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν αν η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μια σαφής πλειονότητα των Ιαπώνων θέλουν να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή να ακυρωθούν λόγω του κοροναϊού.
Ο Κόατες επισήμανε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση «δεν έχει παραιτηθεί καθόλου μετά την αναβολή, παρά τη μνημειακή αποστολή της καθυστέρησης ενός έτους. Πριν από την Covid-19 ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είπε ότι ήταν οι καλύτερα προετοιμασμένοι Αγώνες που έχουμε δει ποτέ. Οι χώροι ήταν σχεδόν όλοι τελειωμένοι, τώρα έχουν ολοκληρωθεί, το Ολυμπιακό Χωριό είναι καταπληκτικό, όλα είναι καλά».
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπασκόνια με «κατοστάρα» στη Ρεάλ
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
- Νίκολιτς: «Παίξαμε καλά σε όλο το ματς, σημαντικοί οι τρεις βαθμοί»
- Παρελθόν για τον πάγκο του Άρη ο Μανόλο Χιμένεθ
- Φενέρμπαχτσε – Μπεσίκτας 91-74: Πήρε το Κύπελλο η ομάδα του Γιασικεβίτσιους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)









































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442