Δήμαρχος Μεταμόρφωσης: Η φωτιά υποχωρεί, όχι όμως το περιβαλλοντικό πλήγμα
Συγκεκριμένα, αφού ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία, τους εργαζόμενους στον Δήμο του, αλλά και όσους Δήμους έσπευσαν και βοήθησαν για την κατάσβεσή της, στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο
Να κάτσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς στο ίδιο τραπέζι, ώστε να διαμορφώσουν από κοινού ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχου, για να μην ξανασυμβεί στο μέλλον ανάλογο περιστατικό με αυτό της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ζητά ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας.
Συγκεκριμένα, αφού ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία, τους εργαζόμενους στον Δήμο του, αλλά και όσους Δήμους έσπευσαν και βοήθησαν για την κατάσβεσή της, στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.
Η φωτιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαντολλογικό πλήγμα. Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και ελέγχου όλων των αδειών. Παράλληλα καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τους συναρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον. Να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη θέση».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.