Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιγυπτιακό «ράπισμα» στην Τουρκία: Η NAVTEX παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα του Καΐρου

Αιγυπτιακό «ράπισμα» στην Τουρκία: Η NAVTEX παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα του Καΐρου

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει οιαδήποτε αποτελέσματα ή επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν από δραστηριότητες στην περιοχή της αλληλοεπικάλυψης της Navtex με την Αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Al-Masry Al-Youm (1.8.2020) αναφέρεται στην ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, σχετικά με τη Navtex που εξέδωσε πρόσφατα η τουρκική πλευρά για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχολιάζοντας τη Navtex που εξέδωσε το τουρκικό κράτος σχετικά με τη διεξαγωγή από τουρκικό πλοίο σεισμικών ερευνών κατά το διάστημα από τις 21 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αχμεντ Χάφεζ εξέφρασε, το Σάββατο, τη διαμαρτυρία της Αιγύπτου διότι το σημείο υπ’ αριθ. (8) που αναφέρεται στη Navtex παρεμβάλλεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αιγύπτου.

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι σύμφωνο με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και παραβιάζει τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου, συνιστά δε παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου, στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη στη Μεσόγειο.

Τόνισε ακόμα ότι η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει οιαδήποτε αποτελέσματα ή επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν από δραστηριότητες στην περιοχή της αλληλοεπικάλυψης της Navtex με την Αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η Αίγυπτος έχει καταθέσει ανακοίνωση στα Ηνωμένα Έθνη, σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων της στα αποκλειστικά οικονομικά της ύδατα, σύμφωνα με το άρθρο 310 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024