Για τη Μαρίκα Κοτοπούλη μού είχε μιλήσει ο Γιώργος Σεβαστίκογλου, της μετέφραζε έργα και όταν πήγε να την αποχαιρετήσει που έφευγε στο Μέτωπο του χάρισε μια ασημένια ταμπακιέρα, να την έχει στην αριστερή τσέπη του αμπέχονου ώστε, αν τον βρει βόλι, να μη χτυπήσει την καρδιά.
Δεν τον βρήκε βόλι και την είχε την ταμπακιέρα, μου την έδειξε όταν γνωριστήκαμε. Την έβαλε πάλι στο αμπέχονο, στην αριστερή τσέπη, όταν πήρε τα βουνά στον Εμφύλιο.
Πάλι δεν τον βρήκε βόλι και την είχε πάντα στο αμπέχονο ώσπου έφτασε στην Τασκένδη. Εκεί χάνονται τα ίχνη της. Όμως εγώ την έφτιαξα την ιστορία της.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.